SECTOR EDITORIAL
Societat 12/02/2011

Ernest Folch agafa les regnes d'Ediciones B

Jordi Nopca
1 min
Ernest Folch també col·labora amb el diari ARA.

BarcelonaEls canvis poden fer-se esperar agònicament o arribar de bracet, tots de cop: si fa unes setmanes Jorge Herralde anunciava la venda a terminis d'Anagrama a l'editorial italiana Feltrinelli i fa encara no 48 hores se sabia que Casa del Libro acabava de comprar les vuit llibreries Bertrand que, ara per ara, hi ha a l'Estat, Ediciones B i Columna acaben de donar a conèixer els seus nous editors, Ernest Folch i Berta Bruna, respectivament.

Abans d'assumir la direcció editorial d'Ediciones B, Ernest Folch ha passat per Edicions 62, RBA, Ara Llibres, 36L Books i Leqtor. Folch compaginarà "l'impuls i la consolidació" dels segells editorials de Grupo Z amb la presidència de l'Associació d'Editors en Llengua Catalana i la vicepresidència del Gremi d'Editors de Catalunya.

Berta Bruna té més de 15 anys d'experiència en els diversos àmbits del món de l'edició i ha col·laborat amb Random House Mondadori i Planeta abans de fer-ho a Grup 62, on actualment era cap de comunicació. A més d'encarregar-se de la direcció de Columna, Bruna s'encarregarà també dels títols en català de Destino i Planeta.

stats