Societat 02/08/2013

Les Festes de Gràcia, amb el dret a decidir

De la mà de l'Assemblea Nacional Catalana, s'organitza l'encesa d'espelmes d'una estelada i un assaig de la gran cadena humana de l'Onze de Setembre

Maria Ortega
2 min
Un carrer guarnit a les Festes de Gràcia de l'any passat

BarcelonaLa Fundació Festa Major de Gràcia s'ha adherit al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, i aquesta decisió serà ben present a l'edició de les Festes de Gràcia d'aquest 2013. De la mà de l'Assemblea Nacional Catalana, s'organitzarà una cadena humana que permetrà enllaçar diferents places del barri i que servirà com a prova, a escala molt més reduïda, de la gran cadena que es prepara per a l'Onze de Setembre. L'acte està previst per al tram final de les Festes. En concret per al dimarts 20 d'agost. S'encendrà, també, una gran estelada, amb 6.000 espelmes, a Pi i Margall.

L'edició de les Festes de Gràcia d'aquest any, que com és habitual s'allargarà del 15 al 21 d'agost, presenta pocs canvis en relació amb els darrers anys i manté la voluntat de donar una importància especial als actes diürns i familiars. Hi haurà, això sí, un carrer guarnit menys que el 2012. Cau de la llista Joan Blanques de Dalt. En total, 17. Hi haurà, també, més atenció al soroll i per això s'incrementa un 25% el nombre de limitadors de so. Se n'ubicaran en 47 escenaris. El tret de sortida de les Festes el donarà, com a pregoner, Antoni Miquel i Cerveró, 'Leslie', dels Sírex.

L'horari serà l'habitual: fins a les dues de la matinada els laborables i vigílies, i fins a dos quarts de quatre els divendres i dissabtes. Hi haurà canvis, d'altra banda, en el servei del metro, que aquest any funcionarà tota la nit els dos dies forts de la festa, el divendres 16 d'agost i el dissabte 17. Aquest servei, en canvi, no estarà disponible el dia 15, com s'havia fet fins ara.

Aquest serà l'últim any de les Festes de Gràcia amb Ricard Estruch al capdavant de la Fundació. Estruch considera que és el moment adequat per donar pas a gent jove amb noves idees: "S'han d'afrontar nous reptes i no me'n sento capaç", ha explicat. I s'ha revelat orgullós d'iniciatives com poder repetir el tast de vins amb denominació d'origen catalana, que es fa repartit pels diferents carrers, o el projecte solidari de vendre polseres a dos euros per donar íntegrament tots els beneficis a l'associació caritativa Càritas.

stats