Societat 06/07/2012

Homs admet que el Consell de Garanties "té raó" en tombar la llei d'estabilitat que va avalar CiU

El portaveu del Govern defensa el vot del seu partit per "instint de supervivència" i argumenta que va aconseguir endarrerir l'aplicació de l'article il·legal

Ara
1 min
El portaveu del Govern, Francesc Homs, als 'Matins' de TV3

BarcelonaFrancesc Homs, portaveu del Govern, ha reconegut aquest divendres en una entrevista a 'Els matins', de TV3, que els membres del Consell de Garanties Estatutàries "tenen raó" amb el dictamen que considera que la llei d'estabilitat pressupostària vulnera l'autonomia financera. Homs ha afegit que el Govern no descarta recórrer aquesta llei al Tribunal Constitucional, i ha admès que això seria contradictori en relació amb el fet que Convergència i Unió hi votés a favor.

El portaveu del Govern ha defensat el vot del seu partit per "instint de supervivència" i ha argumentat que "si, tal com estava previst inicialment, l'any 2020 ja haguéssim hagut de destinar el superàvit a eixugar deute, hauria estat letal per a nosaltres". CiU va pactar que l'aplicació d'aquest article, que ara el Consell de Garanties ha considerat il·legal, s'endarrerís fins al 2032. "I, a canvi, vam haver de votar a favor de la llei, però igualment hauria tirat endavant perquè tenia majoria absoluta", ha afegit Homs.

stats