Societat 04/08/2013

Restablerta a la circulació de trens entre Figueres i Girona

A les 22.10, s'ha recuperat la circulació per una via a Sant Jordi Desvalls després que, a la tarda, un comboi s'ha quedat atrapat a l'entrada de l'estació

1 min
Desenes de persones esperaven aquest vespre a l'exterior de l'estació un autobús que els pogués portar fins al seu destí.

Renfe ha informat que poc abans d'un quart d'onze de la nit ha pogut restablir la circulació per una de les dues vies del tram de la línia de Portbou afectat per una avaria des de les set de la tarda, entre Girona i Figueres. El servei s'ha hagut d'interrompre després que un tren ha arrencat un cable de la catenària a 50 metres de l'estació de Sant Jordi Desvalls, un cable que, de retruc, ha caigut sobre la catenària de la via paral·lela i ha fet caure la tensió en tota la infraestructura.

Des d'un quart d'onze de la nit, doncs, es restableix el servei per una de les vies, mentre els tècnics d'Adif continuen treballant per reparar els desperfectes a l'altra via. Mentre ha durat la interrupció del servei, un fet que ha afectat una desena de trens, s'ha habilitat un transport alternatiu per carretera entre Girona i Figueres.

Al tren que ha provocat l'avaria hi viatjaven 50 persones. El comboi s'ha remolcat externament fins a l'estació, on els passatgers han pogut baixar i seguir el trajecte per carretera.

Els tècnics d'Adif han indicat que no serà possible restablir el servei per la via que encara queda avariada abans no acabi el servei d'aquest diumenge, però s'espera que pugui estar a punt aquest dilluns a primera hora del matí.

stats