JUDICIAL
Societat 02/03/2011

Jutgen un seguidor del Girona per refregar-se una bandera espanyola pel cul

El fiscal demana 3.000 euros de multa i nou mesos de presó. L'equip jugava a Montilivi contra el Ceuta i va aconseguir tornar a Segona Divisió A

Acn
2 min

GironaEl fiscal demana 3.000 euros de multa i nou mesos de presó per a un seguidor del Girona FC acusat d'escopir damunt d'una bandera espanyola i refregar-se-la pel cul. Els fets van tenir lloc abans d'un partit a l'estadi de Montilivi, on l'equip local s'enfrontava al Ceuta. L'aficionat va saltar al terreny de joc i va arreplegar una bandera espanyola a la graderia contrària. Després, segons concreta el fiscal, la va arrugar, va escopir-hi a sobre, "se la va refregar per les natges i va fer veure que la cremava davant uns 5.000 espectadors". El fiscal l'acusa d'ultratge als símbols d'Espanya i de resistència a l'autoritat, perquè el processat hauria intentat agredir quatre mossos que van veure l'escena.

Era el 15 de juny del 2008, cap a dos quarts de sis de la tarda, i els jugadors del Girona FC i del Ceuta estaven a punt de sortir a la gespa. Abans que comencés el matx, però, un seguidor va decidir fer la seva particular jugada.

El jove, Ferran R.P., era seguidor del Girona. El noi va saltar al terreny de joc, es va dirigir a la graderia contrària i va arrencar una bandera espanyola que els seguidors del Ceuta havien penjat damunt una tanca publicitària.

Després, va tornar a la zona on es trobaven els aficionats de l'equip local i allà -segons recull el fiscal- va ser on va començar l'espectacle. L'acusació sosté que el noi va "escopir damunt la bandera, la va arrugar, va fer veure que la cremava" i, fins i tot, se la va refregar pel cul.

A més dels seguidors d'un i altre equip, quatre agents dels Mossos d'Esquadra van veure les contorsions del jove. Pensant que la seva actitud podria constituir "una infracció penal", segons indica la fiscalia, els agents van optar per identificar el jove.

Feixistes i torturadors

Com que el seguidor s'hi va negar, els mossos "van demanar-li que els acompanyés", indica l'escrit. Aleshores, l'acusació diu que el noi es va encabritar, que va titllar els agents de "feixistes catalans i de torturadors", i que per evitar que el detinguessin, es va enfilar a la barana, els va llançar puntades de peu i els va intentar ventar cops de cap.

El fiscal considera que aquests fets constitueixen un delicte d'ultratge als símbols o emblemes d'Espanya i un altre de resistència a l'autoritat. Pel primer delicte, el ministeri públic sol·licita que s'imposi a Ferran R.P. una multa de 10 euros diaris durant deu mesos; és a dir, 3.000 euros.

Pel segon delicte, el fiscal demana que es condemni el processat a nou mesos de presó. El cas arribarà a judici als jutjats penals de Girona les properes setmanes.

Aquest aficionat, però, no serà l'únic que recordarà el partit durant força temps. I és que aquella, futbolísticament parlant, va ser una jornada memorable per al Girona FC i els seus seguidors. L'equip local va guanyar el Ceuta per 1 a 0 i va aconseguir tornar, 49 anys després, a Segona Divisió A.

stats