Ensenyament
Societat 06/10/2011

Milers d'estudiants de secundària protesten contra les retallades a Barcelona i Tarragona

S'uneixen a la convocatòria de vaga del Sindicat d'Estudiants a nivell estatal. Aquesta organització reclama una vaga general del món educatiu a tot l'Estat

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaMilers d'estudiants d'Educació Secundària Obligatòria (ESO), batxillerat i Formació Professional (FP) s'han manifestat avui pel centre de Barcelona i també per Tarragona, i s'han sumat a la convocatòria de vaga a l'ensenyament secundari que el Sindicat d'Estudiants va fer per avui a nivell estatal.

El secretari general de Sindicat d'Estudiants a Catalunya, Daniel Martínez, ha assegurat que en alguns instituts de Barcelona el seguiment de la vaga ha estat pràcticament total. La manifestació ha arrencat cap a les 12 del migdia a la Plaça Universitat i s'ha encaminat cap a la plaça Sant Jaume, on s'ha unit a la concentració de professors interins que havien estat convocats a les 13 hores pels sindicats davant de la Generalitat. A Tarragona, unes 500 persones s'han concentrat a la plaça Imperial Tarraco.

Martínez ha explicat que els motius de la protesta són tant les retallades a l'ensenyament públic, que els estudiants de secundària pateixen -ha dit- en forma de "barracons i paralització de construcció de nous centres i en l'augment d'alumnes per aula que en alguns instituts arriba als 45 alumnes per classe", com una reivindicació més general contra "la resposta política a la crisi capitalista que patim".

"És necessària una vaga general de tota la comunitat educativa a nivell estatal", ha reclamat Martínez, qui considera que els estudiants i professors de Catalunya haurien de seguir l'estela de les protestes que s'estan convocant a d'altres comunitats autònomes, com Madrid, on els mestres han convocat tres dies de vaga.

stats