Publicitat
Publicitat

No esmorzar augmenta el risc de diabetis tipus 2

No menjar res al matí incrementa en un 20% el risc de patir aquesta malaltia

Les  persones que  se salten  aquest àpat tan important, el primer del  dia ,  pateixen  retrocessos  en els nivells  d'estat d'ànim ,  la memòria  i l'energia, segons indiquen diversos estudis . També són  més propenses  a guanyar  pes ,  en  part, a causa dels excessos que es produeixen en els altres àpats del dia .  La investigació  sobre els hàbits  de les persones  que participen en el  National  Weight  Control  Registry ,  un estudi  a llarg  termini als Estats Units ,  mostra  que al voltant  del 80% de persones, esmorzen  cada dia .

Noves  investigacions  suggereixen, a més,  un altre avantatge  d'esmorzar : redueix el risc  de diabetis  tipus 2 Ho indica un  estudi  publicat  en la darrera edició de l'' American  Journal of  Clinical  Nutrition' , en el que  els  investigadors han seguit  29.000 homes  durant 16  anys , i han registrat  la seva dieta , l'exercici ,  les  taxes  de malaltia  i  altres marcadors  de la salut .  Al voltant  de 2.000  d'ells  van desenvolupar  diabetis  tipus 2  al llarg de l' estudi . Van veure que els que ometien l'esmorzar am b  regularitat  tenien un  risc un  21 per cent  major  de desenvolupar diabetis  que aquells que habitualment menjaven al matí .

Altres estudis anteriors  també han  trobat  una relació entre  saltar  l'esmorzar  i  un major  risc  de diabetis  tipus 2 .  Si  bé no està  clar el per què d' aquesta relació ,  alguns científics  sospiten que  un dinar  del matí  ajuda a estabilitzar  el sucre en  la sang  durant el dia Altres  recerques  mostren que el  consum  d'una major  proporció  de calories  durant altres hores del dia ,  especialment els  hidrats  de carboni ,  té un  impacte  perjudicial  sobre el sucre  de la sang  i els  nivells  d'insulina .

Més continguts de