Societat 04/10/2012

El PP discrepa de Gallardón i qualifica d'"inacceptable" que el jutge exculpi vuit detinguts del 25-S

El portaveu adjunt al Congrés, Rafael Hernando, demana al magistrat de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz que es disculpi. Poc abans, el ministre de Justícia s'havia mostrat d'acord amb la interlocutòria

Efe
1 min

MadridEl portaveu adjunt del PP al Congrés, Rafael Hernando, ha qualificat d'"inacceptable" i "demagògica" la interlocutòria del jutge de l'Audiència Nacional Santiago Pedraz en què justifica l'arxivament de la causa contra els convocants del 25-S, i ha afegit que el magistrat s'hauria de disculpar. Hernando es contradiu, així, amb el ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, que hores abans ha expressat el seu "absolut respecte per les decisions dels tribunals".

Hernando ha criticat la interlocutòria en què Pedraz ha emmarcat la protesta en el dret a la llibertat d'expressió, "i més davant de la convinguda decadència de l'anomenada classe política", i ha retret a la policia els seus "excessos" en la instrucció. El portaveu adjunt del PP considera "absolutament intolerable" que es facin manifestacions d'aquest tipus en un acte judicial i ha criticat durament les "desqualificacions cap al Congrés dels Diputats" que, segons ell, conté el pronunciament.

Unes valoracions "demagògiques" i "impresentables" i amb unes formes igualment "intolerables" que no tenen, ha assenyalat, "cap justificació". Si no vol investigar, que no investigui, però que no desprestigiï els responsables de la sobirania nacional ni pretengui justificar així aquest tipus d'actuacions violentes", ha dit Hernando sobre Pedraz, que, segons el portaveu popular, "hauria de demanar excuses" per aquesta interlocutòria.

stats