Societat 13/06/2011

Els 'indignats' no es mouen de la plaça de Catalunya

Una part del moviment s'oposa a la decisió assembleària d'aixecar el campament nocturn. La plaça continua plena de tendes i carpes

Maria Ortega / Acn
1 min
Indignats

BarcelonaL'acampada de Barcelona continua aquest dilluns a la plaça de Catalunya desobeint l'acord de l'assemblea que va fixar aquest cap de setmana com a data límit per desmuntar el campament i deixar de dormir al centre de la ciutat.

L'aspecte de la plaça és l'habitual dels últims dies i es calcula que només s'han recollit un 20% de tendes.

En canvi, els indignats de Madrid sí que ha complert la seva paraula i al llarg de les últimes hores han anat desmuntant tendes, matalassos i pancartes de la Puerta del Sol i netejat la cèntrica plaça madrilenya.

Els indignats han decidit deixar una estructura física de fusta com a punt fix d'informació i s'han "estès pels barris".

En els darrers dies, les diferències entre els indignats que volen mantenir la protesta i els que volen finalitzar-la han anat augmentant progressivament a la plaça de Catalunya de Barcelona.

Hi ha una clara divisió. Moltes veus critiquen que els que aposten per mantenir l'acampada nocturna desvirtuen la protesta i s'allunyen de la seva filosofia perquè la gran majoria són okupes, antisistema i gent sense sostre. De fet, una bona part dels que acampen a les zones enjardinades es mantenen al marge de les activitats que es fan al centre de la plaça durant el dia i també en l'assemblea nocturna.

stats