Societat 24/06/2013

Pòquer de castells de nou a Valls

La diada de Sant Joan ha repartit èxits uniformement a les dues colles de la ciutat

Efren Garcia
2 min

VallsAquesta setmana, el cap de setmana casteller s'ha allargat fins dilluns per donar cabuda a la diada vallenca de Sant Joan, el tret de sortida de la temporada tradicional de castells. La jornada de Completes, la nit de revetlla i la de Sant Joan han complert les expectatives de castellers i aficionats.

Cinc castells de vuit a la diada de Completes

La Colla Vella Xiquets de Valls va fer una passa endavant a la diada de Completes: va descarregar el primer quatre de vuit amb el pilar i va consolidar el cinc de vuit. Els de la camisa rosada van ser els únics a assolir castells de la gamma alta i això els va servir de motivació per plantejar una diada de Sant Joan de màxims. Un núvol de dubtes va plantar-se diumenge sobre la Colla Joves Xiquets de Valls. Marcats per les baixes, van decidir mostrar-se conservadors. Van descarregar els dos castells bàsics de vuit, el tres i el quatre, i van finalitzar la seva actuació amb el cinc de set.

La Joves s'apunta la primera tripleta màgica

Avui totes dues colles han posat la directa i han jugat les seves millors cartes. La Colla Joves Xiquets de Valls ha sigut l'encarregada d'obrir plaça i ho ha fet descarregant el primer quatre de nou de la temporada, un castell que ja havien carregat a la diada del Pati. Abans d'atrevir-se amb el tres de nou folrat, han completat el primer cinc de vuit, que els ha acabat de donar l'empenta per arrodonir una jornada excel·lent. La Joves s'ha apuntat avui la primera tripleta màgica de l'any i ha tornat a demostrar que tot i les baixes segueix sent una de les colles grans del panorama casteller.

El quatre amb el pilar trenca la igualtat vallenca

La Colla Vella ha iniciat la diada de San Joan amb la seguretat que dóna saber que comptes amb dues estructures de la gamma alta al sarró. Ha descarregat el primer castell de nou pisos que provava enguany, el quatre folrat, i ha encarat el tres en segona ronda. Tot i els nervis del castell, les cares de seguretat d'alguns membres del tronc han certificat el bon estat de forma de la colla. S'han apuntat els dos castells bàsics de nou i han trencat la igualtat amb la Colla Joves descarregant el segon quatre de vuit amb el pilar de la festa major.

stats