SOCIETAT
Societat 10/04/2012

Una finca a cinc quilòmetres de Rasquera, l'escollida per albergar la plantació de cànnabis

La parcel·la, de 7,5 hectàrees, acull les instal·lacions d'una antiga granja i disposa de bancals amb ametllers, oliveres i sembrats

Acn
1 min

BarcelonaUna finca de 7,5 hectàrees de la partida de la Roija, a poc més de cinc quilòmetres del nucli urbà de Rasquera (Ribera d'Ebre), és l'escollida per albergar la plantació de cànnabis que promouen l'Ajuntament de la població i l'entitat barcelonina d'autoconsum ABCDA. La parcel·la, propietat d'un veí de Barcelona establert a la zona segons diverses fonts, acull les instal·lacions d'una antiga granja, fora d'ús actualment, així com de bancals amb ametllers, oliveres i destinats a la sembra de cereals o farratges. Una de les condicions que hauria possibilitat la seva elecció era la de disposar d'aigua de regadiu per al conreu, gràcies a la xarxa que abasteix les finques d'aquesta zona.

Es tracta, d'acord amb la informació pública del projecte exposada per l'Ajuntament, de les parcel·les 56 i 40 del polígon 8 de la partida de la Roija. Tot i que algunes parts de la finca no es troben actualment conreades, com els camps no arbrats destinats al sembrat, el seu propietari continua treballant activament les zones d'olivera i ametllers que alberga.

stats