Societat 19/06/2013

Rigau avisa que els nous requisits per a les beques de FP i batxillerat deixen fora el 52% dels becats catalans

Wert es mostra disposat a "reconsiderar" l'enduriment en els requisits d'accés als ajuts

Efe
2 min

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha advertit aquesta tarda a Madrid que l'aplicació del reial decret pel qual el ministeri fixa els requisits per optar a beques de FP i batxillerat el curs vinent suposaria a Catalunya la pèrdua del 52% o 53% de becats que ara tenen accés a les ajudes.

Així ho ha fet saber al ministre José Ignacio Wert durant la reunió sectorial d'Educació que ha tractat l'esborrany de reial decret sobre beques per al curs vinent en ensenyaments postobligatoris i no universitaris. La consellera ha demanat al ministre que "rectifiqui" el reial decret i Andalusia s'ha sumat a la petició. També les comunitats del PP han apuntat la necessitat de rebaixar les notes exigides.

En sortir de la trobada, el mateix ministre s'ha mostrat disposat a reconsiderar les exigències previstes respecte a les notes acadèmiques necessàries per obtenir una beca l'any vinent (un 6 al batxillerat i un 5,5 a l'FP).

"L'impacte que tindria l'aplicació del reial decret ara a Catalunya comportaria la pèrdua del 52% o 53% de les beques que ara s'han rebut", ha alertat Rigau. A més, la consellera ha considerat que la modificació en les exigències dels requisits per concedir les beques suposa "un canvi substantiu", no només perquè disminueix la part econòmica de la beca base, sinó perquè s'eliminen complements de la beca que eren "molt interessants per a segons quins tipus de població".

Segons Rigau, per evitar l'abandonament escolar, la millor política no és la retallada de beques, sinó ampliar els beneficiaris d'ajudes i quanties econòmiques.

"Si el ministre vol realment lluitar contra l'abandonament ha de fer possible l'accés a aquesta educació a la immensa majoria de la població, i no seria estrany que ampliés les beques, no les retallades", ha afirmat a Madrid.

stats