TRANSPORTS
Societat 20/10/2012

TMB xifra en 1,5 milions d'euros les pèrdues per les vagues i aturades al metro i els autobusos

A conseqüència de la vaga, entre el 17 de setembre i el 19 d'octubre s'han fet 2,8 milions menys de viatges en metro i bus

Acn
2 min
CIRCULACIÓ LIMITADA
 Els busos viuen convocatòries de vaga diàries entre les nou i les onze del matí i entre les quatre i les sis de la tarda.

BarcelonaTransports Metropolitans de Barcelona (TMB) ha xifrat en 1,5 milions les pèrdues registrades durant les catorze jornades de vaga que els sindicats han convocat entre el 17 de setembre i el 19 d'octubre tant al metro com als autobusos. Són conseqüència directa de la disminució del nombre de validacions. De fet, calculen que la pèrdua de passatge es mou al voltat dels 2,8 milions de validacions. En una nota, TMB alerta que la situació es pot repetir dilluns amb una nova convocatòria d'aturada alterna als transports de la ciutat.

A més, l'empresa critica que les aturades repercuteixen amb un cost mínim al salari dels treballadors. Segons TMB, els empleats aprofiten les aturades parcials per conduir fins a les cotxeres un temps que computa com a treballat i consumeix combustible però que suposa una pèrdua per a l'empresa, perquè el vehicle no està en línia i, per tant, no admet passatge. Per tot plegat, TMB considera "injust el càstig infligit a la ciutadania" de l'àrea metropolitana alhora que suposa una "degradació de la imatge" dels transports de la ciutat.

L'empresa remarca també que "es podria haver evitat amb una actitud responsable i constructiva dels representants dels treballadors", que, finalment, per "aspectes purament formals" han optat per no adherir-se al document" que TMB plantejava com a fórmula per "neutralitzar" la normativa que afecta el salari dels treballadors. El decret s'ha d'aplicar sobre 1.800 treballadors.

TMB calcula que la interrupció total o parcial del servei impacta sobre 859.000 persones, i lamenta que es produeixin situacions de "tensió" entre usuaris i empleats, així com també un augment de la "desconfiança i la frustració" entre els usuaris habituals. També asseguren que les aturades tenen repercussió directa sobre l'atracció internacional de Barcelona, ja que el personal que opera el Bus Turístic i el telefèric forma part de la plantilla de Transports. La companyia estima en un milió d'euros les pèrdues en aquests dos serveis.

stats