SOCIETAT
Societat 31/05/2012

El TSJC anul·la el català com a llengua "preferent" de l'Ajuntament de Barcelona

Estima parcialment un recurs del PP i declara nuls diversos articles del reglament lingüístic de la corporació

Ara
1 min

BarcelonaLa secció 5a de la Sala Contenciosa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha estimat parcialment el recurs interposat pel PP contra el reglament de l'ús del català a l'Ajuntament de Barcelona i ha anul·lat diversos articles.

Entre els preceptes declarats parcialment nuls hi ha l'article 2, on es qualifica el català de llengua "preferent", i el 5,6 i 7, en la part en la qual s'imposa al ciutadà l'haver de sol·licitar expressament el canvi de llengua si ho preferien.

La sentència, que data del 23 de maig i s'ha fet pública avui, recorda que el dret d'opció lingüística correspon al ciutadà i no a l'administració. Per tant, aquesta pot dirigir-se al ciutadà en la llengua que consideri oportuna però ha de contestar les peticions en la llengua que esculli el ciutadà.

La sala considera, però, que són admissibles els articles que fan referència a l'ús normal i general del català i entén conforme a dret aspectes com la utilització del català en l'àmbit intern de les administracions municipals, informacions i comunicacions generals dirigides a la ciutadania, missatges institucionals, etc.

stats