Societat 26/09/2011

Sense incidents en la vaga parcial de Renfe

Aquest dilluns la convocatòria de CCOO afecta la circulació de trens de set a nou del matí i de vuit a deu de la nit

Ara
2 min

Barcelona p { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; } Sense incidents per ara en la vaga parcial de Renfe. El sindicat Comissions Obreres (CCOO) ha convocat aturades parcials en el servei de Renfe aquest dilluns 26 i també el dijous 29 per protestar contra el pla de viabilitat i desenvolupament per al serveis de mercaderies que impulsa l'empresa. Les aturades afectaran el serveis de Rodalies, Regionals, AVE i Llarga Distància en dues franges horàries cadascun dels dies.

Aquest dilluns les aturades es fan entre les set i les nou del matí i entre les vuit del vespre i les deu de la nit, mentre que dijous el servei s'alterarà entre les onze del matí i les tres del migdia i entre les sis de la tarda i les deu de la nit. Renfe ha assegurat, però, que els serveis mínims decretats Foment i la Generalitat de Catalunya garanteixen la mobilitat dels viatgers en tots els serveis.

p { margin-bottom: 0.21cm; } p { margin-bottom: 0.21cm; } A Rodalies i Regionals, en els períodes de major demanda es garanteix la circulació de dos terços dels trens, mentre que durant la resta de la jornada la garantia és d'un terç. Pel que fa els trens de Llarga Distància, Alta Velocitat i servei Avant s’oferirà una mitjana del 73% dels serveis.

Fonts del sindicat han explicat a Efe que Renfe ha forçat a 84 treballadors de l'àrea de mercaderies a integrar-se en d'altres petites empreses, en les quals l'operadora ostenta el 55% del capital. Però, segons el sindicat, la participació de Renfe en aquestes companyies podria modificar-se en el futur i, per tant, defenen que l'empresa hauria de garantir la reincorporació d'aquests treballadors.

p { margin-bottom: 0.21cm; } Renfe, per la seva banda, assegura que l’objectiu del nou model empresarial és potenciar la comercialització, la sostenibilitat econòmica i la internacionalització per augmentar la competitivitat dels seus serveis en les cadenes logístiques d’un mercat liberalitzat i que per això "es buscaran socis que aportin valor i coneixement des d’un punt de vista comercial".

stats