Societat 04/11/2011

No s’acaben els aiguats

Avui les pluges tornaran a acumular fins a 100 litres en alguns indrets

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaBen poc ha durat la treva que han donat les pluges, perquè de matinada una segona tongada de xàfecs ja ha començat a entrar des de mar. De moment alguns indrets del Penedès i del Maresme ja han acumulat més de 20 litres per metre quadrat, i tot fa pensar que avui al final del dia algunes poblacions n’hauran rebut més de 100. A diferència d’ahir avui les pluges també afectaran amb força les comarques costaneres, i els mapes del temps indiquen que serà a la tarda i al vespre quan plourà amb més ganes.

El cap de setmana el temps no acabarà de millorar, però demà no plourà ni de bon tros tant com els dies anteriors. En general el cap de setmana començarà amb un dia molt variable, amb estones de sol i només ruixats puntuals, sobretot al Pirineu i a l'interior. A última hora els xàfecs podrien agafar força un altre cop i afectar més comarques.

La situació fa molt difícil concretar què passarà diumenge, però en tot cas sembla que el risc de xàfecs anirà a menys amb el pas de les hores, de matinada o a primera hora podrien continuar alguns ruixats però bona part del dia passaria sense pluja i amb un cel molt variable. A les Illes és on el cap de setmana hi haurà pitjor temps. Els ruixats hi cauran fort tant dissabte com diumenge i podrien fins i tot allargar-se durant l’inici de la setmana vinent.

Les temperatures baixaran 3 o 4 graus i l’ambient serà més de tardor. No arriba el fred, però, i els mapes del temps de llarg abast fan pensar que no arribarà tampoc la setmana que ve.

La direcció general de Protecció Civil ha informat que des de la mitjanit fins a dos quarts de dotze del migdia d'aquest divendres hi ha hagut tan sols 15 avisos als Bombers. Tot i que la situació és molt tranquil·la i estable, Protecció Civil manté l'estat de prealerta del pla Inuncat.

Trobareu la previsió per al vostre municipi ja actualitzada amb els mapes d'avui a www.ara.cat/meteo.

stats