Societat 27/05/2013

La banda de carteristes més activa del metro de Madrid és ara a Barcelona

El nombre de robatoris al metro madrileny s'ha reduït un 40% des que 'les bosnianes' es van traslladar a Barcelona

Efe
1 min
Policia Nacional vigilant el metro de Madrid el 25/05/2013 / EFE

MadridFonts policials afirmen que la banda de carteristes més activa de Madrid ara és a Barcelona. Es tracta de 'les bosnianes', que actuaven al Metro de Madrid fins que una resolució judicial va prohibir que hi tornessin a entrar. Segons la policia madrilenya, canviaren de ciutat i encara no hi han tornat.

La resolució havia provocat que el nombre de robatoris al metro de Madrid es reduís un 40 per cent, ja que entre totes les membres de la banda sumaven 300 antecedents. No obstant això, la decisió judicial ha estat revocada perquè la protecció d'eventuals víctimes futures de les carteristes no precisava "de prohibicions cautelars d'accés" i, a més, "'les bosnianes' tenien dret a utilitzar el transport públic".

"Com a ciutadana i delegada del Govern m'agradaria que aquestes persones, que està demostrat que han delinquit en reiterades ocasions, no poguessin seguir actuant impunement al Metro", ha comentat aquest dilluns al respecte la delegada del Govern a Madrid Cristina Cifuentes, després d'afirmar que no li agrada opinar sobre les decisions judicials, tant "en un sentit com en un altre"

D'una altra banda, ha expressat la seva confiança en què la pròxima reforma del Codi Penal que prepara el Govern i la futura llei processal penal, que substituirà la Llei d'Enjudiciament Criminal, donin "més instruments" per als jutges.

En aquest sentit, Cifuentes ha afegit que serviran per "evitar actuacions de delinqüents reincidents" quan les forces de seguretat i la ciutadania "assisteixen impotents a una delinqüència continuada i amb certa impunitat".

stats