SOCIETAT
Societat 11/03/2013

El retard en el pagament de les beques menjador degrada el servei

El departament d'Ensenyament no es vol posar cap data per efectuar aquests pagaments perquè han de ser abonats pel ministeri d'Economia del govern espanyol

Acn
1 min
MENJADOR

BarcelonaEl retard en el pagament de les beques menjador 2011-2012 (s'ha fet efectiu fa poques setmanes) condiciona l'accés al servei d'ajuda durant aquest any. Segons el departament d'Ensenyament ja s'acumula un retard de 4 a 5 mesos. Joan Ramon Blanco, responsable de la FAPAC (Federació d'Associacions de Pares i Mares de Catalunya) del Baix Llobregat, denuncia el tancament d'alguns menjadors escolars, l'ofegament econòmic d'associacions de pares i mares i la retirada d'alguns infants del servei de menjador, que arriba al 40% en el cas del Baix Llobregat.

Aquesta setmana se celebrarà una reunió entre el Consell Comarcal i els serveis territorials d'Ensenyament per posar remei a la situació. No obstant això, des del departament d'Ensenyament no es vol posar cap data per fer efectius aquests pagaments perquè han de ser abonats pel ministeri d'Economia del govern espanyol. Els consells comarcals s'encarreguen de gestionar el pagament de les beques menjador però estan endeutats per valor d'entre 60.000 i 150.000 euros, segons algunes associacions de pares i mares, fet que explicaria la progressiva degradació dels serveis de menjador.

És la situació de les AMPA del Baix Llobregat, que lamenten que des del departament d'Ensenyament no se solucioni un problema que dia a dia es va agreujant a causa de la situació econòmica de moltes famílies. Asseguren que ja no poden garantir l'accés al menjador escolar a tots els nens i que en algunes ocasions han hagut de tancar.

.

stats