SOCIETAT
Societat 29/12/2011

Crit multitudinari dels cossos de seguretat per demanar que s'aturin les retallades

La marxa ha començat a la plaça Urquinaona i acabarà a la plaça Sant Jaume

Acn
1 min
Bombers es manifesten a Barcelona

BarcelonaUns 12.000 membres dels cossos de seguretat, segons els organitzadors, i 5.500, segons els Mossos, s'han manifestat aquest dijous a la tarda pel centre de Barcelona per reclamar que s'aturin les retallades.

La marxa, formada per mossos d'esquadra, bombers de la Generalitat, funcionaris de presons i agents rurals, ha sortit de la plaça Urquinaona i finalitza davant del Palau de la Generalitat.

En aquesta manifestació unitària, els sindicats volen mostrar el seu rebuig "contra les brutals mesures" del Govern, que suposen "una importantíssima retallada de les condicions laborals dels empleats públics" i afecten "directament els drets socials de tots els ciutadans", segons van explicar aquest dimecres. Els sindicats ja van advertir que el Govern havia "tibat massa la corda i s'havia trencat", en referència a la retenció "arbitrària" d'una part de la paga extraordinària dels funcionaris. La marxa, que transcorre sota el lema "Cossos especials en lluita: amb la seguretat pública no s'hi juga" i sota el so d'uns claxons eixordadors, es desenvolupa sense incidents entre la plaça Urquinaona, on ha començat poc després de dos quarts de sis de la tarda, i la plaça Sant Jaume, on posaran punt final a la protesta.

stats