Societat 22/03/2012

El pla d'atenció a malalts crònics permet reduir el 10% ingressos a hospital

Salut i Benestar Social han fet una prova pilot a Girona, i ara es vol fer extensiu a la resta de Catalunya

Efe
1 min

GironaEl pla d'atenció a malalts crònics, coordinat pels departaments de Salut i Benestar Social i del qual se n'ha fet una prova pilot a Girona, ha permès reduir els ingressos hospitalaris d'aquest tipus de malalts un 10%.

Els consellers de Sanitat i Benestar Social i Família, Boi Ruiz i Josep Lluís Cleries, respectivament, s'han congratulat avui per l'"èxit" d'aquest pla, que es va presentar fa un any i que, segons el titular de Sanitat, es pretén fer extensiu a la resta de Catalunya progressivament.

"L'èxit del sistema (de salut) dóna més anys de vida, però aquests generen més dependència, gent amb pèrdua d'autonomia necessita una resposta sanitària i això no es pot fer des de dos compartiments estanc", ha manifestat Ruiz.

Respecte al descens del 10% dels ingressos hospitalaris, el conseller ha subratllat que s'ha aconseguit amb la col·laboració de tot el sector sanitari i que "els professionals estan molt alineats amb aquest canvi de model".

Josep Lluís Cleries ha elogiat també la tasca conjunta realitzada pel seu departament i el de Sanitat, perquè els malalts crònics "no saben de departaments, sinó de necessitats, i cal donar-los resposta conjunta".

Cleries està convençut que aquesta labor en xarxa entre la seva conselleria i la de Boi Ruiz millorarà l'atenció a aquesta mena de pacients, però també ho faran les residències assistides i la labor davant determinades discapacitats.

stats