INFRAESTRUCTURES
Societat 05/09/2013

Quart descarrilament en dos mesos a l'estació de FGC de plaça Catalunya

Un tren dels Ferrocarrils de la Generalitat ha descarrilat aquest dijous, sense causar ferits, en entrar a l'estació de plaça Catalunya, cosa que ha obligat 80 passatgers a caminar quinze metres per la via fins arribar a l'andana

Efe
2 min

BarcelonaSegons ha informat a Efe un portaveu de Ferrocarrils de la Generalitat, la incidència ha ocorregut cap a les 14.45 hores d'aquest dijous, quan un tren de la línia S1, procedent de Terrassa (Vallès Occidental), havia reduït la marxa perquè estava fent ja les maniobres d'entrada a l'estació de plaça Catalunya.

Una de les rodes dels vehicles principals ha sortit de la via, just en el mateix lloc on es van produir descarrilaments amb les mateixes característiques en tres ocasions diferents: el passat 19 de juliol, el 23 de juliol i l'1 d'agost.

En el moment del descarrilament hi havia al tren un total de 160 passatgers, cap dels quals ha patit ferides.

Els 80 passatgers que anaven en els dos vagons inicials han pogut sortir directament a l'andana, mentre que els 80 restants, que anaven en els vagons tercer i quart, han hagut de baixar a la via, caminar uns quinze metres i pujar als dos vagons inicials per poder accedir a l'andana.

Després de l'última incidència idèntica a la d'avui, ocorreguda el passat 1 d'agost, la companyia va encarregar diverses auditories tècniques, que van detectar que hi havia errors tècnics en una agulla de canvi de vies, per la qual cosa es van dur a terme les reparacions oportunes.

A més, segons el mateix portaveu, durant el mes d'agost no va circular cap tren amb passatgers per aquesta via, ja que es van fer tota mena de proves i es van realitzar en total més de 3.000 circulacions sense passatgers, en les quals no hi va haver cap incidència.

El servei es va restablir amb total normalitat el passat 1 de setembre, fins que avui, cinc dies després, ha tornat a produir-se un descarrilament en el mateix lloc.

Els responsables de la companyia estan a l'espera ara de rebre un nou informe tècnic per adoptar les mesures de reparació necessàries, segons les mateixes fonts.

El tren que ha descarrilat avui segueix encara al lloc dels fets, a l'espera que la roda que ha sortit de via pugui ser remolcada fins al rail.

stats