Societat 17/05/2012

Dues persones amb paràlisi aconsegueixen controlar un braç robòtic amb la ment

La implantació de petits receptors al còrtex motor del cervell permet detectar els estímuls elèctrics vinculats al pensament de moviment

Ara
1 min

BarcelonaDues persones amb les extremitats paralitzades des de fa anys han aconseguit controlar un braç robòtic només amb la seva activitat cerebral, segons recull un estudi publicat per la revista 'Nature'. El resultat s'ha aconseguit gràcies a la implantació de petits receptors al còrtex motor del cervell, que detecten els estímuls elèctrics vinculats al pensament de moviment.

En una prova filmada a l'abril, que es pot veure en el vídeo adjunt, Cathy Hutchinson va aconseguir acostar-se una ampolla i beure a través d'una palleta en quatre dels sis intents que va fer. L'altre participant en l'experiment, Bob, va aconseguir agafar els objectes en el 62% dels intents. El sistema requereix entrenar-se per pensar en el moviment de manera focalitzada i sense distraccions.

La investigació, anomenada Brain Gate, està impulsada per l'Institut de Ciència Cerebral de la Universitat de Brown, a la ciutat nord-americana de Providence. En una primera fase, els participants havien aconseguit controlar el cursor d'un ordinador amb la ment.

stats