Societat 16/01/2012

Torna la pluja

A poques comarques s'haurà d'anar enganxat al paraigua però avui acabaran caient xàfecs febles a molts indrets de la costa i del prelitoral

Miquel Bernis
2 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } A:link { so-language: zxx } Gairebé fa dos mesos que no plou en algunes comarques però avui el pas d'una borrasca trencarà aquesta ratxa a força indrets. Cal deixar clar que la pertorbació afectarà de ple el País Valencià, però que a Catalunya avui no seran gaires els indrets en els quals s'haurà d'anar enganxat al paraigua la majoria d'hores, de fet només a l'Ebre i a l'Empordà hi haurà força estones de xàfecs, a la resta de comarques de la costa i del prelitoral hi arribarà a ploure, però tot fa pensar que seran ruixats més aviat febles i de poca importància. Quan plourà amb més ganes serà al vespre a les comarques de Girona. Durant tota la jornada la cota de neu rondarà a l'entorn dels 1000 metres, però tot fa pensar que al Pirineu només hi nevarà al sector més pròxim a mar. El vent es deixarà sentir a la costa i al migdia la sensació d'hivern serà més intensa que els últims dies, caldrà abrigar-se més en aquest àmbit.

Demà al matí encara farà falta el paraigua a estones a prop de mar, però els xàfecs aniran minvant i a la tarda ja només continuarà plovent al País Valencià. Aquesta podria molt ben ser l'única tongada de pluges de la setmana, i en tot cas entre divendres i dissabte podria nevar al Pirineu.

El fred s'anirà moderant a mesura que passin els dies, i entre dimecres i dijous els migdies seran força més agradables, el cap de setmana però les temperatures tornarien a caure amb força.

Podeu compartir el temps que fa allà on sou a la Méteo Social, a www.ara.cat/meteo hi trobareu la previsió actualitzada per al vostre municipi.

stats