Societat 28/02/2012

Quan tornarà a ploure?

Aquest matí han reaparegut les boires a l'interior i el migdia serà una mica més fred que els anteriors

Miquel Bernis
2 min

BarcelonaLa humitat va augmentant, i aquest matí ja han reaparegut les boires a les valls interiors, i fins i tot en algunes de més pròximes a mar, com el Vallès. Amb el pas de les hores s'aniran trencant, i al migdia ja farà sol a tots els indrets on el dia ha començat gris i humit. Més enllà de les boires, hi haurà pocs núvols, cel clar en general i temperatures una mica més baixes que els dies anteriors. El canvi no serà gaire notori, però al migdia farà més falta la jaqueta que al cap de setmana.

Aquest ambient una mica més fred d'avui, però, no marcarà un canvi de tendència; de fet, demà les temperatures ja tornaran a ser més altes, i en general aquesta setmana tindrà molts migdies amb sensació de primavera. Els dies vinents no hi haurà canvis, demà farà sol i el cel també serà clar dijous; només un front poc actiu farà augmentar una mica els núvols entre divendres i dissabte, sense que res faci pensar ara mateix que pugui fer ploure o nevar al Pirineu. Per tant, ara per ara el cap de setmana apunta a un ambient suau i a un cel, potser no totalment serè, però, en tot cas, amb pocs núvols.

Els mapes de més llarg abast comencen a ensenyar canvis a partir de dimarts de la setmana que ve. Entre els dies 6 i 7 de març es podria generar una situació favorable perquè plogués pràcticament arreu i nevés de forma bastant general al Pirineu. És un pronòstic a 7 dies vista que pot canviar molt, encara. Caldrà anar-lo seguint per mirar de confirmar la fi d'aquest període tan sec que fa tres mesos que dura.

A www.ara.cat/meteo ja trobareu les primeres previsions de cara al cap de setmana.

stats