Societat 05/12/2012

La campanya contra la reforma educativa de Wert ja té més de 100.000 signatures

La campanya reprodueix un article de l'Ara.cat sobre els atacs al català de la nova llei

Ara
1 min
La llei espanyola de mecenatge entrarà en vigor abans del 2014

BarcelonaLa reforma educativa plantejada pel ministre Wert, que posa en perill la immersió lingüística a Catalunya, ha provocat una allau de reaccions contràries a la xarxa. El mateix dilluns al vespre es va crear una campanya de recollida de firmes contra la reforma, a través de la plataforma Change.org, que ha obtingut més de 100.000 suports en només 48 hores, fins avui al vespre.

La campanya, creada per Oriol Franch, s'anomena 'L'escola en català, ara i sempre', i reprodueix un article de l'Ara.cat que exposa els quatre atacs al català de la nova llei. Tot seguit, proposa enviar una carta al ministre Wert per demanar-li que reconsideri l'esborrany.

El text que els firmants fan arribar al ministeri d'Educació manifesta la "total disconformitat amb l'esborrany" i adverteix que "aquesta llei no pot prosperar, ja que posa en perill la llengua catalana". També demana a Wert que "seria necessari que visqués de prop la realitat de Catalunya, una regió on la convivència d'idiomes no suposa cap conflicte per més que alguns mitjans de comunicació i polítics s'entestin de vegades a demostrar el contrari".

stats