SOCIETAT
Societat 22/06/2011

Els 'indignats' protesten al voltant del Congrés contra la reforma dels convenis

Unes 200 persones han passat la nit a la porta de la cambra espanyola. El ple ha d'aprovar aquest matí el decret de la negociació col·lectiva

Agències
2 min
'Indignats', davant el cordó policial desplegat al voltant del Congrés / EFE

MadridUn grup d'uns 200 indignats que han passat la nit a les proximitats del Congrés s'ha concentrat a la zona a primera hora del matí per dirigir les seves protestes als diputats que arribaven a la cambra per participar en el ple que aquest dimecres vota la reforma de la negociació. La Policia Nacional ha mantingut les barreres de vehicles instal·lades des d'ahir a la nit per impedir que els joves arribessin a la seu del Congrés, a la carrera de San Jerónimo, a la celebració de la sessió de control del govern espanyol, a la qual ha assistit el president, José Luis Rodríguez Zapatero. 

Poc després de les 10 h, els manifestants han marxat tranquil·lament i han dissolt la concentració. Algun ha dit que aniria a la plaça de Castilla, on hi ha els jutjats, per donar suport als detinguts dies enrere.

Els manifestants, la majoria d'ells joves, ja han començat a recollir el seu improvisat campament, amb mantes i estores que els aïllaven del terra, mentre que un cotxe particular s'ha acostat per repartir cafè. Els indignats han instal·lat una pancarta de banda a banda del carrer en què es llegeix la paraula "respecte" i en to festiu llancen consignes com el ja reiterat "Que no, que no, que no ens representen", "Fora, fora" o "Aquesta crisi no la paguem".

El control d'accés al carrer del Congrés ha sigut molt estricte i des de la plaça de Neptuno la policia ha impedit l'accés a la zona llevat que es justifiqués que s'havia de passar. El cordó policial s'ha instal·lat a l'inici de la carrera de San Jerónimo, de manera que els manifestants s'han trobat a la cantonada de l'Hotel Palace i a l'entrada de l'aparcament del Congrés. La concentració de gent en aquest punt ha impedit el pas dels vehicles, que han hagut de donar una volta i entrar per un altre accés, passant per davant dels manifestants, que han xiulat quan pensaven que a l'interior del cotxe viatjava algun diputat.

stats