SUCCESSOS
Societat 11/07/2011

Interior oferirà a les agents dels Mossos portar faldilles d'uniforme als actes oficials

Els Mossos han creat una comissió d'uniformitat per renovar el vestuari de totes les unitats del cos.

Marta Català
1 min

BARCELONAEls Mossos han creat una comissió d'uniformitat per renovar el vestuari del cos. El més significatiu afecta les dones que podrien incorporar faldilles en els seus uniformes. Això sí, diuen els Mossos que només el portarien en actes oficials com el dia de les Esquadres. El debat està sobre la taula.

De moment, l'única unitat dels Mossos que està fent proves amb el nou vestuari és la de trànsit, segons han confirmat a l'Ara fonts dels Mossos d'Esquadra.

Entre 25 i 30 agents de trànsit estan provant la nova roba que incorpora com a novetat més elements reflectants.

Val a dir, que el nou vestuari s'està estudiant "i en cas que es tiri endavant a tot el cos, es farà de manera progressiva" i estarà condicionat a la capacitat pressupostària, han esmentat les mateixes fonts.

La comissió estudia fer canvis en tots els uniformes i planteja incorporar un uniforme de dona per a actes oficials.

En concret, només afectaria a l'uniforme de semi gala: "tenim especial sensibilitat en revistar alguns elements de l'uniforme de semi gala per adaptar l'uniforme a les característiques del cos femení", van explicar fonts policials.

Els canvis podrien incorporar l'ús de la faldilla tal com ja es fa en altres cossos policials com la Policia Nacional. Un ús que seria voluntari: "a mi em sembla bé, sempre anem amb pantalons i poder posar-nos faldilles de manera voluntària em sembla bé", va explicar a l'Ara una mossa d'esquadra.



stats