Societat 18/10/2012

Rigau replica al director d''El Mundo' a Catalunya: "El mapa autonòmic és als llibres de text"

La consellera diu a Catalunya Ràdio que totes les comunitats expliquen "la seva història al costat de la història bàsica"

Ara
2 min
Rigau a Catalunya Ràdio, en una imatge d'arxiu

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, assegura que no han tingut cap queixa sobre el contingut dels llibres de text que els estudiants catalans fan servir a l'aula i diu que és "dificilíssim" que hi hagi algun alumne que no hagi estudiat el mapa d'Espanya. Rigau ha trucat en directe a la tertúlia d''El matí de Catalunya Ràdio' per rebatre les acusacions del director del diari 'El Mundo' a Catalunya, Álex Sàlmon, que denuncia que els continguts amaguen que Catalunya forma part de l'estat espanyol. "Si vostès miren com s'explica la història a Galícia o Andalusia veuran com també integren al currículum les qüestions de la seva terra", ha dit Rigau. "El mapa autonòmic està dibuixat i resseguit per tots els alumnes de Catalunya, i es complementa amb el mapa de les comarques", ha afegit. La consellera també ha deixat clar que "els llibres de text no s'autoritzen". "Des de fa quinze anys, hi ha llibertat de mercat. Les escoles són les responsables de triar els llibres i veure si fan el currículum i com el complementen". La inspecció i la supervisió diària del funcionament escolar la fan els inspectors de la conselleria d'Ensenyament.

En la tertúlia, Sàlmon ha admès després de les paraules de Rigau que no ha mirat què hi diu als llibres de text, per exemple, d'Extremadura. "Cada comunitat autònoma explica la seva història al costat de la història bàsica. Aquest particularisme que explica el ministre Werd [en referència a Catalunya] ho trobaria a totes les comunitats", ha remarcat la consellera Rigau.

El ministre d'Educació ha vinculat aquests dies l'augment de l'independentisme a Catalunya amb l'educació que es dóna a les escoles catalanes. Al Congrés també va expressar la voluntat d'"espanyolitzar els alumnes catalans".

La presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, va assegurar aquest dimecres que Catalunya "mai va ser independent", malgrat el que "s'ensenya en algunes escoles". Segons va dir, no es poden establir paral·lelismes amb Escòcia, que "durant molts anys" va ser un regne independent de la Gran Bretanya.

stats