Societat 06/06/2011

Els ministres de Sanitat de la UE analitzen la crisi sanitària oberta per l''E. coli'

La ministra de Sanitat, Leire Pajín, demanarà que es revisin els sistemes d'alertes alimentàries per evitar nous casos com la crisi dels cogombres, que ha provocat pèrdues milionàries en el sector

Agències
1 min

Brusel·lesEls ministres de Sanitat de la Unió Europea analitzen, avui, l'impacte que té sobre la salut pública la infecció causada per l'E. coli, que fins ara ja ha provocat 19 morts i milers d'afectats arreu d'Europa. El comissari europeu de Sanitat, John Dalli, va dir ahir que informarà sobre les últimes notícies del brot en la reunió d'avui que se celebrarà a Luxemburg. "Estic desitjant mantenir un debat substantiu i concret sobre aquest tema", va dir, "amb l'esperança que puguem consolidar encara més els nostres esforços per combatre el brot d'E. coli", va destacar Dalli.

La ministra de Sanitat, Leire Pajín, ja ha anunciat que pensa demanar, en el marc d'aquesta reunió, que es modifiquin els actuals sistemes d'alertes alimentàries per evitar danys com els que està patint el sector hortofructícola espanyol per la "crisi dels cogombres". En concret, Pajín demanarà una revisió dels protocols d'actuació vigents que fixen els criteris d'admissió d'alertes procedents dels estats membres.

La ministra té previst fer una trobada bilateral amb el comissari de Sanitat i amb el titular d'aquesta cartera alemany i hongarès, que és qui exerceix la presidència rotatòria d'aquest semestre.

stats