Societat 05/04/2012

Antiavalots dels Mossos fan vuit detencions en un desallotjament okupa al Raval

L'operació té a veure amb una casa 'okupada' del carrer del Carme, a tocar de la Rambla, on havien entrat algunes persones aquest mateix matí

G.carbonell / L.bonilla
1 min

BarcelonaAgents antiavalots dels Mossos d'Esquadra han detingut aquest vespre vuit persones en una espectacular operació que s'ha desplegat durant prop d'una hora en un seguit d'immobles de la confluència de la Rambla amb el carrer Pintor Fortuny i el carrer del Carme. Els fets han succeït cap a quarts de vuit del vespre quan una desena de vehicles dels Mossos d'Esquadra han tancat un perímetre de seguretat al voltant d'aquests carrers i han entrat en una casa 'okupada' del número 14 del carrer del Carme. Poc després, un grup d'agents s'han emportat quatre persones per la banda del número 13 de Pintor Fortuny, una finca a tocar de l'Hotel Silken. Fonts dels moviments socials han apuntat que la casa del carrer del Carme 14, de la qual penja una pancarta que diu "No més especulació", havia estat 'okupada' aquest matí.

Fonts dels Mossos han explicat en una nota de premsa que els detinguts en l'operació exprés tenien "estètica okupa" i han estat arrestats per un delicte d’usurpació d’immoble i desobediència a agents de l’autoritat. L'amo de l'immoble, segons aquestes fonts, n'hauria denunciat l''okupació' aquesta tarda.

stats