Societat 26/05/2012

Els nous pobres fan una crida a la solidaritat

Els més necessitats demanen ajuda de tot el país per 'La Marató per la pobresa'

Auri Garcia Morera
1 min
Antonio Pereira va deixar de dormir al carrer fa cinc anys

BarcelonaEls afectats per la pobresa esperen rebre la solidaritat de tot el país per 'La Marató per la pobresa' que se celebra aquest diumenge. Les entitats socials asseguren que aquesta solidaritat no substitueix la responsabilitat dels poders públics en la lluita contra la pobresa i les desigualtats.

L'ARA d'aquest dissabte recull el testimoni de quatre persones que han rebut l'ajuda de les entitats socials, amb resultats molt visibles.

Antonio Pereira, que ha dormit al carrer durant la major part de la seva vida i n'ha sortit gràcies a la Fundació Arrels, explica que el pitjor és la incertesa i la por. Carmen Rivero, que es beneficia dels donatius del Banc dels Aliments, confessa que rebre menjar congelat s'agraeix molt.

La Maria, que protegeix l'anonimat amb un nom fictici, destaca que els 'kits' de productes per a nadons de la Creu Roja ajuden molt la seva família. Per últim, Omar Baadi assegura que, si no hagués estat per l'ajuda de la Fundació Èxit, no hauria aconseguit la feina estable que té.

Podeu llegir les quatre històries personals a l'ARA PREMIUM.

També hi trobareu: 'Una desigualtat econòmica semblant a la de la postguerra'. La crisi fa d'Espanya el país europeu amb més diferències entre rics i pobres.

stats