SUCCESSOS
Societat 15/12/2010

El paleta d'Olot havia hipotecat casa seva per ajudar els constructors que va acabar matant

Pere Puig se sentia traït després d'haver exposat el seu patrimoni familiar. Ara li devien cinc mesos de nòmina, volien prescindir d'ell i li van donar un xec sense fons

Carles Arbolí
1 min
El detingut durant la reconstrucció dels fets, a Olot

OlotSe sentia traït i va decidir venjar-se. Pere Puig Puntí, un paleta de 57 anys de Sant Esteve d’en Bas, a la Garrotxa, havia hipotecat la casa familiar per ajudar econòmicament els amos de l’empresa en la qual treballava, Construccions Tubert. Ara, però, els empresaris li devien cinc mesos de nòmina, li van intentar pagar amb un xec sense fons i li havien anunciat que, a causa de la crisi, difícilment seguiria treballant a partir del gener. La situació feia temps que s’allargava, però Puig Puntí sempre havia rebut bones paraules i la garantia de cobrament. L’argument era que a l’empresa li devien molts diners de les obres que estaven fent en un edifici del nucli de la Canya, a Sant Joan les Fonts, i en el qual, precisament, ell treballava.

Però els mesos passaven, no cobrava les nòmines i el banc li reclamava el pagament de la hipoteca. La relació entre propietaris i empleat, molt cordial des de feia anys, es va anar deteriorant fins que Puig els va amenaçar amb demandar-los. Ja feia cinc mesos que no cobrava però dilluns els Tubert li van entregar un xec amb el sou pendent de cobrament. Dimarts al matí, Puig va anar a cobrar-lo, animat, a la sucursal de la Caja Mediterráneo (CAM) d’Olot, però li van dir que no hi havia fons. Dimecres va dir prou i va decidir venjar-se. Va matar a trets els dos empresaris de la construcció i els dos empleats bancaris que li van dir que no li podien pagar el xec.

Llegeix l'article sencer a l'edició impresa de l'ARA i al quiosc digital.

stats