Societat 18/03/2012

Les principals companyies aèries alerten que els aeroports de Londres es poden col·lapsar durant els Jocs Olímpics

Afirmen que hi ha "risc significatiu de severs endarreriments i interrupcions"

Acn
1 min

LondresCaos als aeroports de Londres durant els Jocs Olímpics de l'estiu. Aquest dissabte quatre importants línies àeries han alertat del "risc significatiu de severs endarreriments i interrupcions" que hi ha de patir aquest estiu durant les Olimpíades als principals aeroports londinencs "a menys que es prenguin mesures urgents". Els responsables de les quatre companyies han exigit al govern anglès que s'arribi a un acord per abordar les seves preocupacions. En una carta de to desafiant dirigida a les autoritats de transport del país, British Airways, BMI, Virgin Atlantic i Easyjet asseguren que s'està esgotant el temps per enfrontar-se a l'increment en el trànsit aeri i al seu impacte.

"Tal com està la situació actualment, la indústria considera que hi ha un risc significatiu de severs endarreriments i interrupcions a tots els principals aeroports de Londres, a menys que es prenguin mesures urgents", alerten les companyies en una missiva a què ha tingut accés l'agència Reuters.

La Gran Bretanya, que ja és el sisè país més visitat del món, preveu l'entrada de 700.000 visitants internacionals durant els Jocs, que comencen el 27 de juliol.

L'aeroport Heathrow de Londres, el més actiu del país, opera a un 99% de la seva capacitat en un dia, mentre que Gatwick, al sud de la capital, opera a la seva màxima capacitat en hores punta. A més, apunten que imprevistos com ara les males condicions climàtiques han provocat immensos problemes i llargues cues en el passat.

Les aerolínies consideren que hi ha sis àrees de preocupació, com ara l'elasticitat de l'espai aeri per fer-se càrrec del nombre d'avions que s'enlairaran i aterraran durant els Jocs, els hipotètics impactes climàtics i l'efecte de qualsevol incident de seguretat.

stats