Societat 20/12/2012

Rigau planta cara a la llei Wert: "Si em veig inhabilitada? No! I si no, alabat sia Déu"

La consellera d'Ensenyament no aplicarà la reforma educativa i diu que, si s'aprova, espera que Catalunya ja tingui "un nou marc"

Ara
1 min
Rigau compareix a la seu del ministeri després de la reunió / JUANJO MARTÍN / EFE

BarcelonaLa consellera d'Ensenyament en funcions, Irene Rigau, es manté ferma i no farà marxa enrere a l'hora de plantar cara al ministre Wert contra la reforma educativa que pretén carregar-se la immersió lingüística. "No canviaré la normativa", ha dit, si continua amb la cartera d'Ensenyament en el nou govern d'Artur Mas.

En declaracions a Catalunya Ràdio, Rigau ha evitat un cop més, però, parlar d'insubmissió i ha assegurat que plantarà cara a la reforma d'acord amb la legalitat catalana –a la llei d'educació, concretament–, que avala el model d'escola catalana.

"Si la llei s'arribés a aprovar i a aplicar, només ens cal esperar que Catalunya tingués un nou marc que no l'hagués d'aplicar", ha dit.

"Si em veig inhabilitada? No! I si no, alabat sia Déu", ha afegit. 'El Mundo' apunta aquest dijous que l'executiu espanyol medita inhabilitar Mas si continua amb el seu full de ruta sobiranista.

stats