Societat 29/04/2012

Risc de tempestes fortes durant la nit

Els xàfecs poden deixar més de 20 litres per metre quadrat en poca estona. Protecció Civil activa el pla Inuncat en prealerta davant la previsió de Meteocat d'aiguats forts a la matinada

Miquel Bernis
1 min

Barcelona @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } Tot i el dia radiant que ha fet a moltes comarques, un front de tempestes passarà durant la nit i farà ploure a tot arreu. El Servei Meteorològic ha activat aquesta tarda un avís de situació de risc davant la possibilitat que algunes d'aquestes tempestes siguin fortes i vagin acompanyades de calamarsa i fort vent. El risc, segons Meteocat, se centra en les 12 hores que van de les 8 del vespre d'aquest diumenge fins a les 8 del matí de dilluns, tot i que probablement serà durant la matinada quan plourà amb més ganes i a més indrets. Totes les comarques estan en alerta, però els meteoròlegs de la Generalitat consideren més probable que els aiguats caiguin a la costa. Protecció Civil ha activat el pla Inuncat en fase de prealerta a causa d'aquesta previsió. Tot i que a l'interior del País Valencià també hi està plovent amb ganes aquesta tarda, l'Agència Espanyola de Meteorologia no té cap avís vigent ni en aquest sector ni a les Illes.

Les tempestes difícilment duraran més de tres o quatre hores, però aquest dilluns encara serà un dia molt variable i insegur. Els últims mapes del temps reforcen els risc de xàfecs durant el matí, sobretot al nord, i en general serà un dia amb molts més núvols que no pas el diumenge. El pont del primer de maig s'acabarà, en canvi, amb un dimarts amb molt de sol i només amb xàfecs puntuals de tarda al Pirineu.

stats