ENSENYAMENT
Societat 13/04/2011

Els sindicats calculen que uns 3.500 mestres poden anar al carrer

Anuncien mobilitzacions contra les mesures que proposa la consellera d'Ensenyament. Criden a la ciutadania a defensar el servei d'educació públic

Sònia Sánchez
1 min

BarcelonaEls sindicats de mestres de l'escola pública han presentat avui un front comú en contra de les mesures de reorganització de la plantilla docent que va presentar aquest dilluns la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau. Segons els seus càlculs, l'augment d'hores de feina dels professors i l'eliminació de la sisena hora de classe a Primària, com planteja Rigau, suposa guanyar 7.175 mestres, amortitzant les seves hores de feina, mentre que les necessitats calculades per atendre l'agument d'alumnat són de 3.750 mestres. En base a això, alerten que "perillen els llocs de treball" dels 3.425 mestres restants.

Tot i la insistència de Rigau que no s'eliminarà cap lloc de treball en el sistema públic, els sindicats creuen que les mesures que es proposen "són un ERO encobert" perquè "encara que ningú anés al carrer suposen una retallada de plantilla", ja que no es cobreixen jubilacions ni altres necessitats, per exemple, segons la secretària general d'USTEC-STS, Rosa Canyadell. Els sindicats estan convençuts que les mesures de Rigau només segueixen "criteris econòmics" i primen l'estalvi per sobre de la "qualitat de l'educació", i per això no confien en la promesa de mantenir la plantilla docent.

Per això, USTEC-STSs, CCOO, ASPEC, UGT-FETE i CGT han fet pública avui una resolució conjunta en la qual adverteixen que les mesures proposades per Rigau "configuren un escenari de conclicte" i anuncien "mobilitzacions" per defensar aquests llocs de treball i "la qualitat el servei públic d'educació". A més de la manifestació de demà 14 d'abril en defensa de la funció pública, anuncien altres protestes dins el seu sector i fan una "crida a tota la ciutadania" a unir-se a la seva defensa de l'escola pública.

stats