Societat 26/02/2012

Els treballadors dels autobusos desconvoquen la vaga i continuaran negociant amb TMB

Després que els empleats del metro rebutgessin dur a terme l'aturada durant el Mobile World Congress, els treballadors d'autobusos han decidit frenar la mesura de força. No accepten, però, les condicions de la companyia

Vicenç Moliné
1 min
Els treballadors escolten membres del comitè d'empresa durant l'assemblea / NÚRIA JULIÀ / ACN

BarcelonaEls treballadors dels autobusos de TMB han decidit desconvocar la vaga que havia de començar aquest dilluns, coincidint amb l'inici del Mobile World Congress. Després de reunir-se aquest diumenge al vespre al Triangle Ferroviari per celebrar una assemblea per tal de decidir la seva postura respecte a les condicions laborals que planteja l'empresa, la plantilla –uns 3.000 representants s'han citat a Sant Andreu– ha votat frenar la mesura de força, però sense acceptar les condicions que ofereix la companyia. Els empleats continuaran negociant amb TMB. Durant l'assemblea, alguns treballadors s'han referit als companys del metro com a "traïdors".

La plantilla de metro, per la seva banda, va desconvocar la vaga ahir després d'acceptar les condicions ofertes per TMB en un referèndum en que va participar una àmplia majoria dels treballadors. TMB va felicitar a la plantilla de metro i va instar els treballadors del bus a fer el mateix.

CCOO i UGT són els principals convocants de l'assamblea de treballadors del bus. CGT, el sindicat majoritari, ha assegurat que hi participarà tot i que, juntament amb el sindicat ACTUB, considera la maniobra de la plantilla de metro “una punyalada”. Aquests dos sindicats són partidaris de rebutjar la oferta de l'empresa ja que consideren que trenca el conveni col·lectiu.

stats