Societat 12/11/2012

TMB xifra en un 50% el seguiment de l'aturada d'autobusos

Els sindicats convocants exigeixen que l'empresa els posi per escrit la data en què recuperaran la paga de Nadal que ara se'ls resta per aturar les mobilitzacions

Ara
2 min
Un autobús durant la vaga de busos

BarcelonaTorna la vaga als autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) amb aturades de dues hores per torn: de nou a onze del matí i de dos quarts de vuit a dos quarts de deu de la nit. Els tres sindicats convocants (CGT, Actub i PSA) demanen a l'empresa que els posi per escrit la data en què recuperaran la paga de Nadal que ara se'ls descompte en aplicació del reial decret estatal que l'elimina per a tots els treballadors d'empreses públiques. El conflicte no troba, de moment, una solució i TMB ha xifrat el seguiment de les aturades d'aquest matí en un 50%, mentre que els manifestants asseguren que el seguiment ha estat massiu.

El departament d'Empresa i Ocupació ha ordenat que es mantinguin serveis mínims amb atenció especial a les línies que cobreixen zones sense transport alteratiu, segons ha informat TMB, que ha parlat "d'aturades intermitents per part d'alguns sindicats d'autobusos" sense el "suport del comitè d'empresa". Durant el matí i segons l'empresa, els serveis mínims fixats, un 33%, s'han "àmpliament".

Aquesta mobilització arriba després que dijous i divendres la direcció i els representants dels treballadors van reunir-se al departament de Treball. "Després d'hores de negociació i recessos, la direcció segueix negant-se a posar una data concreta per tornar els diners de la paga que ja està descomptant a la plantilla d'autobusos de TMB", va denunciar la Coordinadora Obrera Sindical (COS) en un comunicat. Està previst que les aturades se succeeixin, si no hi ha acord, durant tota la campanya electoral (amb excepció dels caps de setmana).

Serveis mínims de 9.00 a 11.00 i de 19.30 a 21.30 hores 

De nou a onze hi haurà serveis mínims del 33% a les línies 9, 11, 21, 24, 63, 65, 92, 95, 109, 150, 157 i D20. A més, haurà de circular un cotxe en cada línia de Bus del Barri. A partir de les nou, els conductors que segueixin la vaga i no tinguin assignats serveis mínims retiraran el cotxe un cop arribin a la terminal.

De les onze a dos quarts de vuit del vespre hi haurà un servei normal amb reincorporació progressiva dels conductors que hagin seguit l'aturada.

De dos quarts de vuit a dos quarts de deu hi tornarà a haver serveis mínims del 33% a les línies 9, 11, 21, 24, 63, 65, 92, 95, 109, 150, 157 i D20. També circularà un cotxe en cada línia del Bus del Barri.

A partir de dos quarts de deu fins al final de la jornada hi haurà servei normal a les línies que continuïn funcionant en aquest horari.

El dia 23 la convocatòria d'aturades és de sis hores, de deu del matí a quatre de la tarda. Els serveis mínims del 14 de novembre, amb motiu de la vaga general, seran objecte d'una altra ordre.

TMB lamenta aquestes aturades, "que es plantegen com a resposta a una disposició del govern central que afecta tot el sector públic i que és d'obligada aplicació".

stats