Societat 29/10/2012

Uns 1.200 vehicles privats i 110 busos han utilitzat el carril bus-VAO de la C-58 el primer matí

El 10% dels cotxes incomplia la normativa d'ús de la infraestructura, però el Govern valora positivament l'estrena i destaca que s'ha de valorar en el llarg termini

Acn /ara
1 min
El nou carril Bus-VAO a la C-58 cobreix el recorregut des de Ripollet a Barcelona i facilitarà l'accés i sortida de vehicles de Barcelona

BarcelonaEl director de Transports i Mobilitat, Ricard Font, ha valorat "positivament" l'entrada en funcionament del nou carril bus-VAO de la C-58. Entre les 6.30 i les 12.30 hores, la nova infraestructura ha donat servei a 3.200 persones a bord de 1.200 vehicles privats i a 4.400 usuaris dels 110 busos que poden circular per aquesta via durant l'estrena d'aquest dilluns, segons han informat els responsables de Territori i Sostenibilitat.

Els Mossos d'Esquadra han realitzat fins les 11.00 hores controls sobre 60 vehicles privats i han determinat que el 80% dels que passen pel carril són VAO (amb tres o més ocupants), un 10% són vehicles 'ecològics' i un 10% restant incomplien les normatives d'ús.

Font ha remarcat que durant el dia d'estrena "l'efecte badoc" ha distorsionat els resultats previstos per a aquesta infraestructura i ha remarcat que les valoracions s'hauran de fer a més llarg termini, perquè es tracta d'un canvi pel que cal "molta pedagogia". Segons Font, quan els usuaris comencin a veure que poden guanyar temps si comparteixen vehicle, aquesta pràctica anirà a més. De fet, ha concretat que considerarien un fracàs si aquesta nova via anés tan col·lapsada com la mateixa C-58, cosa que, remarca, no ha succeït.

stats