L'anàlisi d'Antoni Bassas: 'Contra l'amnistia amb violència'

Abascal ha dit que “el poble voldrà penjar Sánchez pels peus”, en una referència a com va acabar els seus dies Mussolini

On havíem deixat les nostres coses abans del pont? L’informe PISA ens ha deixat un mandat clar: en matèria d’ensenyament, a Catalunya podem fer-ho i hem de fer-ho molt millor. 

El teló de fons és molt dur: Gaza i la tragèdia humanitària que està causant la invasió israeliana a la Franja, amb milers de morts i centenars de milers de desplaçats que viuen en una situació desesperada, i mentrestant la Cimera del Clima de Dubai que no arriba a un acord sobre l’eliminació dels combustibles fòssils.

I si això no fos prou per adonar-nos que vivim en temps aspres, recordin allò que els vaig dir fa unes setmanes: ja ens podem posar cotó fluix a les orelles perquè el soroll contra l’amnistia serà eixordador.

Ja m’ho sabran dir demà. Aquest dimarts, al Congrés, tindrà lloc la primera votació oficial sobre l’amnistia. Serà la de la presa en consideració i tramitació pel procediment d’urgència de la llei d’amnistia. Cal la majoria absoluta, 176 vots, i la llei en tindrà 178. Però aquesta votació de demà, el PP ja l'ha qualificat “d’atemptat”. I el cap de Vox, Santiago Abascal, ha dit a Buenos Aires, on ha assistit a la presa de possessió de Javier Milei com a nou president de la República Argentina, que “el poble voldrà penjar Sánchez pels peus”, en una referència a com va acabar els seus dies el Duce feixista italià, Benito Mussolini. Aquest és el tipus de soroll a què em referia, el de la violència verbal.

Després de la votació de demà, començarà la tramitació de la llei al Congrés, anirà al Senat, on el PP la bloquejarà unes quantes setmanes, tornarà al Congrés, on s’aprovarà probablement a l’abril i potser abans de l’estiu, i l’amnistia ja podria entrar en vigor, és a dir, que els exiliats, amb Puigdemont al capdavant podrien tornar, i s’acabaria el malson judicial per a milers d’encausats com aquests que expliquem avui:

Dos manifestants contra la sentència del Procés l’un i contra una visita del rei l’altre, han estat condemnats a set anys i mig i dos anys i mig de presó. L’entitat Alerta Solidària denuncia que hi ha jutges que estan accelerant les sentències abans que entri en vigor l’amnistia.  

La lluita per aprovar-la serà duríssima.

Bon dia.

stats