Comença la preinscripció a les escoles bressol de Barcelona

El procés, que s'adreça a prop de 8.000 infants, s'allargarà del 5 al 16 de maig. Per a les escoles musicals, el període és del 6 al 14

Des de dilluns 5 de maig i fins al divendres 16 de maig, ambdós inclosos, tindrà lloc el procés de preinscripció a les 95 escoles bressol municipals de Barcelona per al proper curs 2014-15. Les escoles bressol municipals de la ciutat tenen capacitat per a un total de 7.940 infants amb edats compreses entre els 4 mesos i els 3 anys.

La sol·licitud s'haurà de presentar amb la documentació corresponent, a l'escola bressol o llar d'infants demanada en primer lloc, tot i que també es podrà registrar, dins del termini previst, a les Oficines d'Atenció Ciutadana municipals o a l'Oficina d'Atenció del Consorci d'Educació de Barcelona.

La publicació de la llista de sol·licituds de preinscripcions admeses a cada escola, amb la puntuació provisional, es farà el 27 de maig, mentre que el llistat dels infants admesos de manera definitiva es farà públic el 10 de juny i la matrícula la podran fer les famílies des de l'11 i fins al 17 de juny, ambdós inclosos.

D'altra banda, la ciutat disposa també de 5 llars d'infants de la Generalitat de Catalunya que tindran el mateix calendari de preinscripció i matrícula.

Preinscripció a les escoles municipals

Paral·lelament, des de dimarts 6 fins al divendres 14 de maig, ambdós inclosos, tindrà lloc el procés de preinscripció per al proper curs 2014-15 a les 4 escoles municipals de música de Barcelona. La ciutat ofereix formació musical a les Escoles Municipals de Música Can Ponsic; EMM Eixample - Joan Manuel Serrat; EMM Nou Barris; i EMM Sant Andreu.

A totes elles s'ofereix la possibilitat de cursar formació musical en diferents estils, instruments, agrupacions i grups de cant coral, per alumnat major de 5 anys, formació per alumnat amb més de 18 anys i també s'ofereixen tallers trimestrals de música per a nadons.

La presentació de sol·licituds de preinscripció es podrà fer a través dels webs que tenen les quatre escoles municipals de música de la ciutat: www.bcn.cat/emmcanponsic; www.bcn.cat/emmeixample; www.bcn.cat/emmnoubarris i www.bcn.cat/emmsantandreu i, també, de manera presencial a cada centre.

La publicació de la relació d'inscrits tindrà lloc el 16 de maig; els exercicis musicals per alumnat a partir dels 8 anys es desenvoluparan del 20 al 26 de maig i la publicació de la relació d'alumnat definitivament admès es farà el 6 de juny. Finalment, la matriculació s'haurà de fer de manera presencial a cada centre on s'hagi obtingut la plaça.