Contra els rumors, conscienciació

Barcelona presenta la 3a edició del 'Catàleg d'activitats per combatre els estereotips sobre diversitat cultural'

Barcelona –per mitjà de la Xarxa BCN Antirumors– ha presentat la 3a edició del ' Catàleg d'activitats per combatre els rumors i estereotips sobre diversitat cultural'. Un conjunt de 35 activitats per a tot tipus d'entitats i per a totes les edats, que pretenen fomentar la reflexió intercultural i integradora a la ciutat. Hi ha activitats de carrer, d'interacció ciutadana, exposicions, teatre fòrum, música, tallers de gènere i per a la comunitat educativa.

"A vegades el racisme és molt clar però a vegades és molt subtil, són petits comentaris i la gent surt tocada. El que busquem amb la nostra activitat és remoure", explica Joel Álvarez, director de l'Associació Cultural Marabal del Poble Sec, que ofereix un teatre fòrum dins del catàleg, en què els actors que pateixen el racisme s'intercanvien els papers amb el públic.

Una proposta consolidada

En només tres edicions, el catàleg ha doblat el nombre de proveïdors d'activitats –que ja són 18– i ha passat de 23 a 35 propostes ofertes. En els dos anys de funcionament del catàleg les activitats ja han arribat a més de 6.000 persones, cosa que ha ajudat a disminuir cada cop més la concepció de la immigració com un problema per part dels ciutadans. De fet, les enquestes municipals constaten que la immigració és un problema greu només per al 2% dels ciutadans, quan anys enrere ho havia estat per a un 16% dels enquestats.

Com a activitat complementària, durant la Diada de Sant Jordi, la Xarxa BCN Antirumors distribuirà 25.000 punts de llibre amb missatges interculturals, a més de xapes i gots de plàstic. Es repartiran en les més de 200 parades que el Gremi de Llibreters tindrà ubicades a la Rambla i la Rambla de Catalunya.

Més continguts de