La Selecció Catalana de Futbol s'enfronta a Cap Verd

El partit té lloc el dilluns 30 de desembre, a les 19.00 hores, a l'estadi Lluís Companys de Montjuïc

Torna, un any més, el tradicional partit de Nadal de la Selecció Catalana de Futbol. El matx tindrà lloc el dilluns 30 de desembre, a les 19.00 hores, a l'estadi Lluís Companys de Montjuïc, i l'equip a batre és la selecció de Cap Verd.

L'enfrontament serà l'estrena de Gerard López com a entrenador de l'equip, un cop finalitzada l'etapa de Johan Cruyff al capdavant de la selecció. L'equip tècnic també s'ha ampliat amb l'exjugador de l'Espanyol, el Deportivo de la Corunya i el Llevant i actual segon entrenador de l'Espanyol Sergio González, així com amb l'exjugador del Sabadell i el Reial Saragossa Xavi Aguado.

La selecció de Cap Verd destaca per haver arribat a quarts de final de la darrera edició de la Copa de les Nacions africana, on van perdre contra Ghana per 2 a 0. Enguany havia assolit la classificació per disputar el Mundial de 2014, tot i que finalment no hi participarà, ja que ha estat desclassificada per alineació indeguda en un partit contra Tunísia.

Vint partits de trajectòria

El primer partit de futbol que va jugar Catalunya va ser el 1904 contra el Club Espanyol de Futbol i, a partir d'aquest, els partits es van anar succeint. Però no va ser fins al partit del 23 de desembre del 1997 que es va donar un tomb i es va començar a celebrar el partit de la selecció de manera continua, any rere any.

Des d'aquell any, que es va jugar contra la Bulgària de l'exblaugrana Hristo Stóitxkov, Catalunya ha disputat vint partits on ha aconseguit deu victòries, sis empats i quatre derrotes.