Societat 19/03/2014

De l'escola al comerç

Barcelona acosta els alumnes a les botigues de proximitat, on descobreixen noves vocacions i sortides professionals

Ara
2 min

BarcelonaEl comerç és una activitat econòmica i, com a tal, és una sortida laboral per a moltes persones. Però també és un important element de cohesió social als barris. El programa 'El comerç i les escoles' permet que els escolars aprenguin com és la vida d'un botiguer i què s'amaga a la rebotiga dels comerços de proximitat. I també que molts d'aquests comerciants viuen la seva professió amb autèntica vocació.

Gairebé una quarantena de botigues de sectors ben diferents col·laboren amb aquest programa, que s'adreça a nois i noies d'educació infantil, primària, secundària obligatòria i postobligatòria. Entre els comerços que es poden visitar n'hi ha de centenaris. A cada visita, els escolars són rebuts per la persona responsable de la botiga, que els explica la seva experiència i les interioritats del seu negoci, i després fan alguna mena d'activitat que varia en funció del tipus de comerç de què es tracti. En el cas dels forns o pastisseries, fan un taller de fer pa o de fer pastes o pizza, a la cereria aprenen a fer una espelma...

Visita a un lutier

Un dels comerços que col·labora en el programa és Musitekton del carrer de Sant Pere Més Alt. És la botiga d'un lutier, en Josep Saguer, el qual té al seu local el taller per fabricar instruments, la botiga per vendre i un espai polivalent on organitza concerts amb una capacitat de fins a una seixantena de persones. Un dels centres escolars que l'han visitat aquest curs és l'Institut Lluís Vives.

A la visita, Josep Saguer va explicar als alumnes què és un lutier i quin va ser el procés personal que el va portar cap a l'ofici, a partir de dues aficions: la música i muntar i desmuntar coses. Va unir les dues coses per dedicar-se professionalment i de manera artesanal a la fabricació d'instruments de corda.

stats