La nova nòria del Tibidabo comença a girar

L'atracció, batejada amb el nom Giradabo, manté la mateixa ubicació que l'antiga roda, a 500 metres sobre Barcelona

La nova nòria del Tibidabo ja ha començat a girar amb els seus primers passatgers. Amb 20 metres de diàmetre, l'atracció manté la ubicació de l'antiga roda, a uns privilegiats 500 metres d'altura sobre la ciutat.  El seu nom, Giradabo, ha estat triat per votació popular entre els visitants del parc i els usuaris de Facebook, que han enviat 319 propostes en només un mes. En la posada en marxa inicial, la nòria llueix una il·luminació de color blau per significar l'aliança entre Unicef i el parc d'atraccions en favor dels drets de la infància.

L'atracció ha estat dissenyada per l'arquitecte Dani Freixas i s'ha projectat amb la voluntat de mantenir una estètica clàssica. Els nens d'una alçada compresa entre els 105 i els 120 cm –6 anys, aproximadament– hauran d'anar acompanyats d'un adult, i a partir dels 120 cm l'ús serà lliure. Amb 16 gòndoles i una capacitat de 750 persones per hora, aquesta nòria substitueix la construïda el 1983, la tercera en la història del parc. Abans hi havia hagut instal·lades les rodes panoràmiques dels anys 1962 i 1953.

Juntament amb l'avió i l'Atalaia, la nòria és una de les atraccions que millor simbolitza el caràcter familiar del Tibidabo, que l'any passat va incrementar en un 8% el nombre de famílies membres del Tibiclub. De fet, amb la seva posada en marxa, també s'ha celebrat el 10è aniversari del Tibiclub, una fita important per al parc, juntament amb la recuperació dels seus visitants. I és que el Tibidabo està consolidant la seva tendència al creixement, amb un 7% més de visitants que l'any anterior, unes xifres que esperen millorar aquest 2014 i assolir els 600.000 visitants.

A més de la nova nòria, aquesta temporada el parc estrena diversos espectacles i dues noves pel·lícules en 4D. També es posa en marxa el Tibinet, al juliol, un projecte pedagògic d'animació que ensenya de manera lúdica la importància del reciclatge. D'altra banda, es farà un concurs popular de la mà d'Unicef que servirà per triar una nova mascota per al Tibidabo, on tothom qui vulgui podrà presentar les seves propostes.