El programa 'BCN T'Acull' es consolida

La iniciativa va enfocada a joves arribats a Barcelona fruit d'un procés de reagrupament familiar, i té per objectiu facilitar-los l'escolarització al setembre

Un total de 143 joves d'entre 12 i 18 anys, i de 24 nacionalitats diferents, han participat durant aquest estiu al programa BCN T'acull. Aquesta iniciativa està adreçada a nois i noies que han arribat a Barcelona fruit d'un procés de reagrupament familiar, i té per objectiu facilitar-los l'escolarització al setembre. Amb aquesta finalitat, se'ls mostra la ciutat i se'ls ajuda en l'aprenentatge de la llengua.

Les classes de català són una eina bàsica per a conèixer la llengua, i enguany s'han impartit a set biblioteques de la Xarxa de Biblioteques de Barcelona. Pel que fa al coneixement de Barcelona, els joves han fet sortides des del seu mateix barri fins al Zoo, el Park Güell o el Tibidabo.

La procedència dels participants és molt variada, però destaquen els nouvinguts de països com les Filipines, Pakistan i la Xina. Una mica més de la meitat dels joves tenien com a llengua materna el castellà, però la resta la desconeixia. A més, molts d'ells feia menys de tres mesos que vivien a Barcelona. Una de les novetats d'enguany ha estat la presència d'una monitora que parlava xinès.

Per facilitar la integració, una de les activitats ha estat posar en contacte amb els joves de l'edició anterior amb els d'aquest any. D'altra banda, també s'han fet sortides amb les famílies dels participants.

Les activitats del BCN T'Acull s'emmarquen dins el Programa Noves Famílies, que treballa amb les persones que estan vivint el procés de reagrupament a la ciutat. Aquest divendres, 4 d'octubre, es van entregar els diplomes als 143 participants de l'edició d'enguany.

Més continguts de