267 tones de solidaritat

El servei de recollida de roba porta per porta de Barcelona ha atès 8.103 sol·licituds en un any

267 tones. Aquesta és la quantitat de roba que s'ha aconseguit en un any a Barcelona gràcies al servei de recollida de roba porta per porta de la Fundació Formació i Treball, de Càritas. Des que es va implantar l'octubre del 2012, el servei de recollida de roba usada a domicili ha atès 8.103 sol·licituds dels ciutadans.

La recollida a domicili s'ha pogut dur a terme amb l'ajuda de diversos voluntaris i amb la feina d'entre 6 i 10 persones en risc d'exclusió social -en funció de l'època de l'any-, i la Fundació considera que s'ha consolidat com a complement del reciclatge de roba que des de fa anys s'obté per mitjà dels contenidors taronges de 'Roba Amiga' i en els 39 punts verds de la ciutat.

Les persones que volen sol·licitar la recollida de roba a domicili només ho han demanar trucant de manera gratuïta als telèfons d'atenció ciutadana. Això sí, han de tenir un mínim de dues bosses de roba d'uns cinc quilos cadascuna per demanar el servei. La roba recollida es destina al reaprofitament social (per a l'entrega a famílies sense recursos), econòmic (en les botigues de segona mà) i ambiental (només un 6% de la roba s'acaba destruint com a rebuig).

Més continguts de