Blogs 22/12/2017

De primera mà: OnePlus 5T

Raul Arribas
5 min
OnePlus 5T

BarcelonaMig any després del brillant OnePlus 5 (del qual ja us vaig parlar aquí), i calcant l’estratègia seguida l’any passat amb el OnePlus 3 i el OnePlus 3T, l'exitosa ja-no-tan-startup xinesa OnePlus ha llançat el OnePlus 5T, un telèfon actualitzat, amb una pantalla més gran i una càmera millor. De vegades, costa creure que OnePlus només hagi existit durant quatre anys, passant de ser una petita empresa on calia una invitació per poder comprar el seu telèfon, a ser un dels principals actors del mercat Android. Com vaig comentar amb el model de la primavera passada, enrere queda ja aquella etiqueta de “flagship killer”. Ara, OnePlus aspira a competir al mercat dels telèfons de referència per dret propi, tot i mantenir el seu ADN intentant oferir un producte absolutament prèmium a un preu sensiblement més ajustat que els seus grans competidors.

Com que, tot i les seves diferències físiques, aquest OnePlus 5T és una evolució del model presentat fa sis mesos, us remeto a l’article d’aquell OnePlus 5 per conèixer les parts comunes i passo a comentar les diferències entre els dos models.

OnePlus 5T

No és habitual que una empresa de telèfons intel·ligents publiqui actualitzacions del seu model de referència (que en el cas de OnePlus és l’únic) tan aviat, però aquest calendari el van establir, com dèiem abans, amb el model de l’any passat, i els resultats van ser molt satisfactoris per la companyia. Així que, aquest 2018, han repetit l’experiència (queda per veure si la mantindran tots els anys a partir d’ara).El OnePlus 3T es va llançar mesos després del OnePlus 3, i va actualitzar els budells del dispositiu mantenint un exterior idèntic. El OnePlus 5T presenta un enfocament justament invers, essent per dins gairebé idèntic al model 5, i actualitzant-ne l’exterior. Com ja passava amb el 5, s’aposta per un disseny arrodonit i clarament de qualitat, el que la indústria ha tingut a bé anomenar darrerament “aspecte prèmium”. Presenta una part frontal de vidre i una posterior d’alumini, i està disponible en un sol color, el negre Midnight Black. Realment, és un telèfon molt maco quan el tens davant teu, entra molt ràpidament pels ulls (i sense necessitat de ser massa semblant a algun model de la competència, com sí que passava al model de començaments d’any). A més a més, la seva forma arrodonida fa que, quan el tens a la mà, sembli encara més fi que els seus ja sorprenents només 7,25 mil·límetres de gruix.

OnePlus 5T

La diferència més gran que notaràs en el 5T és la nova pantalla de 6 polzades de diagonal (comparada amb les 5,5 polzades dels models anteriors). Tot i això, s’ha de dir que és pràcticament igual de gran (o de petit, segons es miri) que el OnePlus 5, ja que ara gairebé no hi ha marcs al voltant de la pantalla, el que fa que s’aprofiti molt més el frontal de l’aparell. Es tracta d'un moviment intel·ligent, ja que els telèfons amb marcs generosos al voltant de la pantalla comencen a veure’s una mica antiquats. Si OnePlus hagués esperat tot un any per fer aquest salt potser hauria arribat tard. Per fer espai per a la pantalla més gran, el sensor d'empremtes dactilars s'ha mogut a la part posterior (que ja sabeu que no és el meu lloc favorit, però ara mateix és un mal menor). Just a sobre del lector trobem el sistema de càmera dual, que també s'ha actualitzat envers el OnePlus 5 per a obtenir un rendiment millor en condicions de poca llum.

OnePlus 5T

La pantalla continua essent, com als models anteriors, FullHD (1080 x 2160), i no s’ha fet el pas al QuadHD. Si m’heu llegit amb anterioritat, sabeu què penso d’aquest tema: l’ull humà és incapaç de notar cap diferència entre aquestes dues resolucions en aquesta mida de pantalla. Cap ni una. Així que, si no heu de fer un ús intensiu de la Realitat Virtual (on sí que es notaria aquesta diferència de resolució), tant us fa que sigui FullHD o QuadHD. De fet, la pantalla del OnePlus 5T és sorprenent, principalment gràcies a la tecnologia AMOLED. Per aprofitar al màxim la gran pantalla, OnePlus ha afegit una petita modificació al programari que amaga la barra de navegació d'Android, permetent que les aplicacions s'estenguin per tota la pantalla i l’aprofitin al màxim. Quan necessiteu la barra de navegació, simplement feu lliscar el dit des de la part inferior i apareixerà.

OnePlus 5T

L’altra àrea que ha rebut una gran actualització és la càmera. El OnePlus 5T inclou un impressionant sensor dual, amb una lent de 16mpx f/1.7 i una altra de 20mpx f/1.7 per a una millor captura de llum en condicions de baixa lluminositat. A diferència del seu predecessor, que tenia una lent tipus teleobjectiu, ara totes dues tenen la mateixa distància focal de 27,22 mm. El telèfon canvia automàticament al sensor de llum baixa quan la il·luminació cau per sota dels 10 lux, implementant la tecnologia Intelligent Pixel de OnePlus per combinar quatre píxels en un. La companyia afirma que això millora la claredat i redueix el soroll i la borrositat, i és cert que les fotografies en condicions de poca llum han millorat molt i són ara excel·lents. Amb tot, i no deixa de ser normal, no arriba al nivell dels dos o tres telèfons més destacats del mercat en aquest aspecte, tot i que la diferència de preu amb ells és molt més gran que no pas la diferència en qualitat de les fotografies. El OnePlus 5T compta amb la mateixa aplicació de càmera que tant m’agrada, amb un aspecte simple i controls gestuals molt fàcils de fer servir. Fa les coses molt fàcils de fer a una sola mà, i això s’agraeix sovint. Per afegir comoditat, OnePlus també ha afegit Face Unlock. Aquest sistema de desbloqueig del telèfon utilitza la càmera i, per tant, no és tan avançat o precís com el sistema d'Apple en l'iPhone X, però funciona molt bé en general. És bo tenir opcions, tot i que, a mi, personalment, no m’agrada gaire que algú pugui desbloquejar el meu telèfon sense el meu consentiment, simplement enfocant-lo a la meva cara.

OnePlus 5T

Pel que fa a la resta, molt poc més ha canviat, inclòs el preu, que es manté idèntic al del OnePlus 5. Seguim gaudint de doble SIM, de l’excel·lent mode lectura, de l’Alert Slider, d’una bateria que dura més d’un dia per més ús intensiu que facis del mòbil, del potentíssim xip Snapdragon 835, de 8GB de memòria RAM, del sistema de càrrega ràpida Dash Charge, i d’un Android molt semblant a l’estàndard amb petites modificacions realment útils. Recordeu que podeu consultar totes aquestes característiques a l’article publicat sobre el OnePlus 5.

En resum, el OnePlus 5T impressiona, amb una pantalla més gran i una millor càmera, al mateix preu. Una vegada més, OnePlus demostra que no cal gastar més de 500 € en un telèfon intel·ligent per gaudir d’una experiència realment prèmium.

stats