FESTES

Les Festes de Misericòrdia de Reus ofereixen més actes enguany

La capitalitat cultural amplia el programa i l’allarga fins al mes d’octubre

Una marató musical amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana, la celebració del desè aniversari del Ball de Pastorets de Reus, la primera edició de la baixada d’andròmines, la diada castellera del Mercadal i el congrés internacional Món Gegant són alguns dels molts actes que destaquen en la programació de les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia 2017, una programació que com sempre inclou els actes més tradicionals que es porten a terme a l’entorn i a l’interior del santuari, especialment el 24 i el 25 de setembre. La capitalitat de la cultura catalana, que enguany recau precisament en la capital del Baix Camp, fa que les Festes de Misericòrdia comptin amb més actes i durin més dies.

Entre els actes més destacats, una marató musical el dia 30 de setembre a la nit amb motiu de la Capital de la Cultura Catalana Reus 2017. L’anomenat Concert de la Kapital té com a cap de cartell la formació Macaco. L’acompanyaran una àmplia representació de músics i grups del territori: Fito Luri, Segonamà, Terra Ferma, Wences i Maika Barbero.

Més novetats

La baixada d’andròmines el mateix dia 30, a partir de les cinc, del Carro dels Romanços, que ens ofereix avui i demà el Bravium Teatre. Es tracta d’una passejada teatral pels carrers del centre basada en la rica producció reusenca de literatura de fil i canya del segle XIX. Enguany, amb motiu del cinquè aniversari de la participació del Carro dels Romanços a les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia, compta amb una renovada escenificació i romanços totalment nous.

Tarda al passeig Sunyer, serà una de les grans novetats del programa, organitzada conjuntament pels Xiquets de Reus i la Colla Gegantera del Carrasclet. També destaca la commemoració dels deu anys del ball de pastorets. Aquest grup festiu ho celebrarà el dissabte 30 a dos quarts de set del vespre amb una trobada de balls de pastorets que recorreran diversos carrers cèntrics de la ciutat, i en què participaran els balls de diferents localitats: Tarragona, l’Arboç, la Múnia, el Vendrell, Salou i Reus.

Actes religiosos

Els dies 24 i 25 de setembre es porten a terme els principals actes religiosos de les celebracions de Misericòrdia, entre els quals hi ha el rosari de torxes i l’ofici i actes habituals que tenen lloc el dia de la patrona a la plaça del santuari i a l’interior del temple. El santuari de Misericòrdia és un espai entranyable i estimat pels reusencs que ens remet a la llegenda als orígens de l’escut de la ciutat i el seu passat col·lectiu.

Entre aquests actes hi ha la baixada del seguici festiu de la ciutat el dia 25 a partir de les onze del matí des de la plaça de la Pastoreta fins al santuari al llarg del passeig de Misericòrdia. A dos quarts de vuit del vespre el ball de diables de Reus farà la baixada fins al santuari.

Pel nucli antic de Reus també es duen a terme diverses activitats, com el Carro dels Romanços, que ens ofereix avui i demà el Bravium Teatre. Es tracta d’una passejada teatral pels carrers del centre basada en la rica producció reusenca de literatura de fil i canya del segle XIX. Enguany, amb motiu del cinquè aniversari de la participació del Carro dels Romanços a les Festes de la Mare de Déu de Misericòrdia, compta amb una renovada escenificació i romanços totalment nous.

Una altra novetat

Una altra novetat és el Passacarrers Esports&Arts aquest divendres. Les escoles i seccions del centre de lectura i les seccions esportives del Reus Deportiu donen el tret de sortida al nou curs amb una original cercavila plena de sorpreses que unirà les dues entitats amb música, dansa, teatre i esports.

Els vermuts musicals són una de les activitats que han guanyat més popularitat els últims anys. Tampoc no faltaran les revetlles en diversos punts de la ciutat la vigília del dia de la festa major. El teatre també hi serà present, a la festa major reusenca, i destaca la representació de 'Lo matrimoni civil', que evoca el primer casament civil de l’Estat, a càrrec del Grup Teatral Maiestard. L’espectacle es farà al saló de plens de l’Ajuntament i conclourà amb un ball a la plaça del Mercadal.

El + vist

El + comentat