Successos
Camp de Tarragona 25/05/2023

Els antecedents a França dels assassins de Salou: 17 homicidis

Els agents donen per fet que els dos fugitius van aconseguir arribar a França després del doble crim

2 min
Un dels impactes de bala en el tiroteig de Salou

TarragonaEls Mossos d'Esquadra eren conscients que els tres francesos que el dimecres 3 de maig van cosir a trets dos joves a Salou eren perillosos, però no s'imaginaven fins a quin punt. Aquella mateixa nit els agents van poder detenir uns dels assaltants a l'àrea de servei del Mèdol de l'AP-7, a l'altura d'Altafulla. Se suposa que van fer una parada mentre tornaven cap a França. En el moment de la detenció, el noi, de 24 anys, estava fora del cotxe amb què havien fugit de Salou i, per sort, no anava armat. Però dins del vehicle hi havia un autèntic arsenal: un kalàixnikov, dues granades i pistoles.

A partir d'aquesta troballa, els Mossos d'Esquadra van extremar les precaucions i van enviar més efectius a l'àrea de servei. També van incrementar els controls fronterers, preveient que l'objectiu dels dos fugitius era tornar al seu país. Mentre es desplegava tot l'operatiu, com que ja tenien la identitat d'un dels assaltants, van seguir el protocol i van demanar informació del detingut a la Gendarmeria francesa. I la resposta va confirmar que es tracta d'un grup extremadament perillós. Segons ha pogut saber el diari ARA de fonts properes a la investigació, els tres assaltants estaven en cerca i captura a França acusats d'haver comès fins a 17 homicidis. Són part d'un grup criminal de narcotraficants, segons sembla de Marsella, que no tenen cap mirament a l'hora d'executar qui sigui per mantenir el seu negoci, tal com van demostrar a Salou.

Sense bales de kalàixnikov

Aquell dimecres 3 de maig dos dels assaltants es van posar davant d'un vehicle que estava aturat a la plaça de les Palmeres de Salou i van buidar el kalàixnikov disparant contra el conductor. El jove que era al seient del copilot va tenir temps d'obrir la porta i sortir corrents, però, segons sembla, li van disparar per l'esquena i el van ferir greument. El conductor va morir a l'acte, mentre que el copilot va ser traslladat a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, on va morir l'endemà, abans que els agents li poguessin prendre declaració. Quan els agents van trobar el vehicle dels assaltants i totes les armes que hi havia a l'interior, van comprovar que ja no quedaven bales de kalàixnikov, que és un fusell d'assalt soviètic capaç de disparar fins a 600 bales per minut.

Tot i el desplegament policial, amb mitjans aeris inclosos, els Mossos no van aconseguir interceptar els altres dos fugitius i es dona per fet que ja han tornat a França. No ha transcendit, de moment, si el doble crim guarda relació amb l'assassinat comès, ara fa un any, també a Salou. En aquella ocasió, també van ser tres els assaltants francesos que van matar un jove de 24 anys enmig del carrer, de la mateixa nacionalitat. Els cambrers dels bars de l'entorn van poder immobilitzar un dels atacants fins que va arribar la policia i els altres dos van fugir a França. Fa poc més d'un mes els Mossos els van poder detenir gràcies a la col·laboració policial d'aquell país. Els dos casos tenen tots els indicis de ser una venjança. El noi detingut a l'àrea de servei es troba en presó provisional sense fiança.

stats